Belépek a Pártba
04 december
2018
HÍR
426 látogató

Bősz Anett újrahasznosításról szóló javaslatát egységesen támogatta az ellenzék

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője zöld javaslatot nyújtott be a Parlamentnek, amely megoldást jelenthetett volna a hetek óta tartó kukakáoszra. A Liberálisok javaslata arra kötelezte volna a kormányt, hogy csak újrahasznosított papírt használhassanak az állami és az önkormányzati intézményekben. A kezdeményezés ily módon arra is kényszerítette volna a kormányt, hogy gondoskodjon végre a szelektív hulladékgyűjtés megoldásáról, a kezdeményezést azonban hiába támogatta egyöntetűen az ellenzék, a Fidesz tartózkodással leszavazta azt. Bősz Anett javaslatát a fenntartható fejlődés bizottsága tűzte napirendre, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP képviselői pedig meg is szavazták a kezdeményezést, ami végül a fideszes képviselők tartózkodásával bukott el a bizottsági szakaszban.

A Liberálisok célja továbbra is az, hogy egész országban gördülékenyen és megbízhatóan működjön a jövőben a szelektív hulladékgyűjtés, és ne fordulhasson még egyszer elő olyan káosz, mint az elmúlt hetekben. Biztató, hogy az ellenzék egységesen támogatta a javaslatot, ami további együttműködést eredményezhet a szelektív hulladékgyűjtés területén. Sajnáljuk azonban, hogy a fideszes képviselők nem mertek egy olyan kezdeményezés mellé állni, amely egyrészt arra kötelezhetné a kormányt, hogy a jövőben megbízhatóan működjön a szelektív hulladékgyűjtés, másrészt környezetbarát és gazdaságos. Egy tonna papír előállításához ugyanis legalább 17 fát kell kivágni, az újrahasznosított papír gyártásához viszont negyed annyi víz, fele annyi energia szükséges, és egy fát sem kell kivágni hozzá. Ráadásául Magyarországon 910 ezer tonna papírt állítanak elő évente, ami fejenként 91 kilogramm papírhulladékot jelent, és aminek a harmadát irodai célokra, annak jelentős részét pedig az államigazgatáson belül használják fel.

A Liberálisok a javaslat leszavazása ellenére folytatják a küzdelmet a szelektív hulladékgyűjtés kötelezővé tételéért az állami intézményekben, hiszen a környezetbarát, környezettudatos hozzáállás elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarország végre megérkezzen a XXI. századba, és egy európai, modern országként tegyen a fenntartható fejlődésért.

 

Bősz Anett a bizottsági ülésről és az után is élőben jelentkezett be Szabadai Viktorral, a Liberálisok budapesti választmányi elnökével a Facebookon:

A Liberálisok határozati javaslata arról, hogy a közigazgatásban kizárólag újrahasznosított papírt használhassanak.

Közzétette: Bősz Anett – 2018. december 4., kedd

Újrahasznosított papírt az államigazgatásba! Szabadai Viktorral, a Liberálisok Budapesti Választmányának vezetőjével, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülése után

Közzétette: Bősz Anett – 2018. december 4., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK