Belépek a Pártba
29 január
2018
HÍR
924 látogató

Bősz Anett, Törley Katalin: békét és szabadságot az iskolákban, új fejezetet a társadalomban!

Kaposvár, 2018. január 29., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt azt szeretné, ha az országgyűlési választásokkal új fejezet nyílna a magyar társadalom életében – mondta a párt ügyvivője hétfőn Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Bősz Anett a Tanítanék mozgalom vasárnapi, budapesti demonstrációjára utalva megjegyezte: amennyiben nem a kormánynak, úgy a fejlődés tekintetében a társadalomnak “csöngetnek ki” április 8-án, ezt vetíti előre az a rombolás, ami a kormány tevékenységét jellemzi például az oktatás terén.

Szükség van azokra a közös minimumokra, amelyeknél az európai unós országok nem adják lejjebb, amelyek alá nemhogy hivatalban lévő kormány, de még a szélsőjobb sem süllyed – hangoztatta. Rámutatott, ezért is rendkívül fontos a Tanítanék mozgalom által a tüntetésen bejelentett oktatási minimum.

Az oktatási minimumról elmondta, célja hogy az iskolában a helyi közösségek határozhassanak a sorsukról, legyen jól megtervezett nemzeti alaptanterv, nagyobb legyen a pedagógusok mozgástere, nem terhelnék túl a diákokat, tisztelnék az őket megillető jogokat, s egyebek mellett a diákok lexikális tudás helyett a felnőtt életben használható tudást szerezhessenek. Nagy eredmény, hogy a demokrata ellenzéki pártok fel tudtak sorakozni egy ilyen szándéknyilatkozat mögé – jegyezte meg.

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom képviselője közölte, a mozgalom és az Oktatói Hálózat által közösen “tető alá hozott” oktatási minimum garanciát jelent arra, hogy kormányváltás esetén pozitív folyamatok indulhatnak az oktatásban. Olyan anyagról van szó, amit később számon is lehet kérni a hatalomra kerülőkön.

A Tanítanék mozgalom célja az is, hogy a választás kampány ne kizárólag a Fidesz “abszurd félelemkeltő retorikájáról”, hanem érdemi dolgokról szóljon, beszéljünk végre azokról a dolgokról, amikbe belerokkan az ország: az oktatásról, az egészségügyről, a szociális kérdésekről – mondta.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK