Belépek a Pártba
01 május
2018
HÍR
419 látogató

Bősz Anett Szófiában: folytatjuk az illiberális állam elleni küzdelmünket

A Magyar Liberális Párt Bősz Anett ügyvivő és Szent-Iványi István külügyi szakpolitikus képviseletében idén is részt vett a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) Tanácsülésén, Szófiában. A Liberálisoknak az országjelentések között lehetőségünk nyílt a magyar választási eredmények bemutatására és értelmezésére. Szent-Iványi István általános tájékoztatót adott a választások várható következményeiről, Bősz Anett pedig egyetlen liberális parlamenti képviselőként arra hívta fel a figyelmet, hogy a választási kampányban a demokrata ellenzék pártjai – köztük a Liberálisok – bebizonyították: képesek együttműködni az illiberális állam elleni küzdelemben. Noha a várt és remélt eredmény elmaradt, a végső cél nem változott: a Változás Szövetségének tagjaként azért küzdünk, hogy Magyarország újra liberális demokráciára épüljön. A szövetségi politizálást a parlamenti munkában is fenn kívánjuk tartani a frakciószövetségen keresztül, melyben a Liberálisok fontos szerepet kaptak.

Mindkét megszólalást nagy taps követte, az európai liberálisok – többek között Hans van Baalen, az ALDE jelenlegi elnöke, Sir Graham Watson, az ALDE korábbi elnöke, Mannfred Eisenbach, az FDP, vagy épp  Charlott Burges, a Radikale Venstre (dán szociáldemokrata párt) politikusa – örömét fejezte ki, hogy továbbra is lesz liberális képviselet a magyar parlamentben. Az ALDE tagjai támogatásukról biztosították a Magyar Liberális Pártot, Hans van Baalen pedig elmondta: szeretné bevonni Bősz Anettet az ALDE párt munkájába, szeretne szorosabban együttműködni a Liberálisokkal. A párt küldöttsége az informális egyeztetéseken arról biztosította európai testvérpártjaink képviselőit, hogy folytatjuk az illiberális állam elleni küzdelmünket. Azért dolgozunk továbbra is, hogy egy nyugat-európai, szabad, jogállamiságon alapuló demokratikus köztársaságot építsünk Magyarországon.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK