Belépek a Pártba
20 március
2018
HÍR
685 látogató

Bősz Anett: Simicska Lajos egyetlen célja, hogy személyes bosszút álljon Orbán Viktoron

Mennyi esély van a baloldal és a szélsőjobboldal összefogására? Németh Szilárd miért lehetetleníti el annak az egyetlen állami bizottságnak (a nemzetbiztonsági bizottságnak) a működését, amely felügyelhetné az ország védelmét biztosító szervezeteket? Hogyan lehetséges, hogy törvénymódosítást fogadtak el a kamupártok kiszűrésére, mégsem csökkent a számuk, sőt? Mi Simicska Lajos valódi célja a Fidesz botrányos ügyeit feltáró cikkekkel? 

Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ Bősz Anett, a Liberálisok, Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP és Gréczy Zsolt, a DK képviselője. A Liberálisok ügyvivője az ellenzék összefogása kapcsán leszögezte, hogy azok a demokrata pártok, amelyek nem hajlandóak az együttműködésre, azok a kormányváltás ellen dolgoznak. A változást szorgalmazó választók azt akarják, hogy az ellenzék összefogjon, és közösen bontsák le Orbán Viktor teljhatalmát az országban. A változást akarók megértették, hogy az egyéni választókörzetekben a legesélyesebb jelöltre kell szavazni, az országos listán azonban arra a szövetségre, amely valódi alternatívája az Orbán-kormánynak. Ez a Változás Szövetsége, amely a Jobbik nélkül is képes leváltani a Fideszt.

Bősz Anett Németh Szilárd bojkottjáról elmondta, hogy a Fidesz nyolc év óta hecckampányokat folytat. Az Orbán-kormány 2010 óta színházzá silányította azokat a bizottságokat, amelyeknek valódi, konstruktív döntéseket kellene hozniuk. Ehhez hasonlóan a Fidesz érdeke az is, hogy az egyre növekvő számú kamupártok széttöredezzék az ellenzéket, és tovább rontják a kormányváltás esélyét. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy kamu volt a kamupártokat felszámolni hivatott törvénymódosítás, amely szerint az 1 százalékot el nem érő pártoknak vissza kell adniuk a kampányra felvett állami támogatást. Bebizonyosodott, hogy a Fidesznek nem érdeke, hogy megszűnjenek a kamupártok, a választási törvény módosítása valójában csak egy újabb eszköz a kisebb ellenzéki pártok ellehetetlenítésére.

Bősz Anett a beszélgetés végén fontos megállapítást tett Simicska Lajosról, és a tulajdonában lévő, a Fidesz botrányos ügyeit sorra leleplező Magyar Nemzet cikkeiről. Simicska Lajos nem akarja visszaállítani a demokráciát Magyarországon. Nem az a célja, hogy az Orbán által 2014-ben meghirdetett illiberális államot lebontsa. Az a célja, hogy Orbán Viktoron személyes bosszút álljon. A Változás Szövetsége azonban nem akar bosszút állni senkin, sőt: a választás előtt napokkal egyetlen cél lebeg a szeme előtt: a személyes sérelmeket is félretéve össze kell fogni, hogy véget vethessünk Orbán Viktor teljhatalmának, felszámolhassuk a korrupciót és újraépítsük a demokráciát Magyarországon.

 

A teljes beszélgetésért kattintson ide!

 

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK