Belépek a Pártba
17 szeptember
2018
HÍR
427 látogató

Bősz Anett név szerinti szavazást kezdeményez a Sargentini-jelentésről a magyar országgyűlésben

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője politikai nyilatkozatként benyújtja az Országgyűlésnek a Sargentini-jelentést – közölte a politikus hétfőn, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte az Európai Parlament joggal kéri számon az európai értékek betartását az Orbán-kormányon. A Fidesz ugyanis az elmúlt években „szisztematikusan leépítette a magyar jogállamot és foglyul ejtette a demokráciát”.

Orbán illiberális politikája hazánk uniós tagságának és támogatásának felfüggesztéséhez vezet, és egyre nagyobb a veszélye annak, hogy Magyarországot végül kizárják az európai közösségből – mondta Bősz Anett. A magyar társadalom az Európai Unió tagállamai közül az egyik legelkötelezettebb az uniós tagságunk iránt – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Orbán Viktor és a Fidesz viszont a magyar választók akaratával szemben kormányozta hazánkat Európa szégyenpadjára – mondta.

„Ebben a helyzetben minden képviselőnek számot kell adnia arról, hogy szembe akar-e menni a magyar emberek akaratával, vagy sem. Minden képviselőnek számot kell adnia arról, hogy veszélybe akarja-e sodorni hazánk uniós tagságát, vagy nem” – indokolta a képviselő azt, hogy miért szeretne név szerinti szavazást a Sargentini-jelentésről az Országgyűlésben is.

„Akik a Sargentini-jelentés ellen szavaznak, azok a magyar emberek szabadsága ellen szavaznak. Akik a Sargentini-jelentés ellen szavaznak, azok Magyarország uniós szavazati jogának a felfüggesztésére szavaznak. Akik a Sargentini-jelentés ellen szavaznak, azok a demokrácia és a jogállam leépítésére szavaznak” – zárta sajtótájékoztatóját Bősz Anett, és arra kérte a képviselőket, védjék meg a magyar demokráciát és hazánk uniós tagságát.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK