Belépek a Pártba
23 március
2020
HÍR
800 látogató

Bősz Anett: Ne éljen vissza a kormány a veszélyhelyzettel!

A Magyar Liberális Párt a koronavírus elleni védekezést és a járvány okozta gazdasági károk enyhítését maximálisan támogatja. Ugyanakkor Bősz Anett nem szavazza meg a házszabálytól való eltérést, és nem támogatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot sem, amennyiben a kormány felhatalmazásának nincs időbeni korlátja, és amennyiben a kormány fenntartja a Btk. módosításra tett javaslatát, amely súlyosan korlátozná a vélemény- és sajtószabadságot. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a járványra való hivatkozással lényegében korlátlan hatalmat követel magának az Orbán-kormány.

Ezért a többi ellenzéki párthoz hasonlóan mi is csak akkor tudjuk támogatni a törvényjavaslatot, ha az meghatározott időre szól és kizárólag a járvány elleni védekezésre és a járvány okozta gazdasági bajok enyhítésére vonatkozik. Ha pedig a járvány tovább tartana, akkor újra és újra meg lehet hosszabbítani a törvény érvényességét. Javasoljuk, hogy a törvényjavaslat idejére az Alkotmánybíróság működési rendje a 2010 előtti gyakorlathoz térjen vissza, az AB-nek pedig három napon belül legyen kötelessége dönteni az esetleges panaszokról. A törvényjavaslatot csak akkor tudja támogatni a Magyar Liberális Párt, ha az meghatározott időre szól és garantálja a vélemény- és sajtószabadságot!

Kép forrása: index.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK