Belépek a Pártba
24 május
2020
HÍR
689 látogató

Bősz Anett: Maradjon kötelező az örökbefogadásra felkészítő tanfolyam!

A kormány a múlt héten terjesztette elő az örökbe fogadás szabályainak egyszerűsítését. Több ponton kedvezőek lehetnek az új szabályok, például az igénybe vehető évi 10 szabadnap, vagy az, hogy könnyebben és gyorsabban fogadhatók örökbe azok a gyermekek, akikkel a vérszerinti szüleik rendszertelenül tartják a kapcsolatot. A tanfolyam választhatóvá tétele azonban nem pusztán szakmai szervezetek, de az örökbefogadó szülők elsöprő többsége szerint is aggályos. Mind az örökbefogadó szülők, mind az örökbefogadott gyermekek kárvallottjai lennének annak, ha a tanfolyamon megszerezhető tudás nem állna az új családok rendelkezésére.

A Demokratikus Koalíció és a Liberális Párt az javasolja Novák Katalin családügyi államtitkárnak, hogy maradjon kötelező az örökbefogadói tanfolyam, és szociális alapon támogassák az örökbe fogadni vágyókat abban, hogy részt vehessenek rajta, hiszen ez sokak számára fontos segítség lenne. A DK és a Liberálisok úgy gondolják, a családvédelmi rendszer hibáinak kiküszöbölése, a gyermekvédelem fejlesztése, a megfelelő utógondozás, a családok valódi támogatása az, amire szükség van. Sok gyermek vár szerető családra, sokan vágynak gyermekre. Mindannyian azt szeretnénk, hogy ők egymásra találhassanak, és a lehető legnagyobb segítséget kapják ahhoz, hogy családdá válhassanak.

Bősz Anett

A Liberálisok elnöke, a DK frakcióvezető-helyettese

Bősz Anett a témában tartott online sajtótájékoztatóját itt tekinthetik meg:

A kormány fakultatívvá tenné az örökbefogadás előtti oktatást. Ennek az örökbefogadó szülők, és az örökbefogadott gyermekek is kárvallottjai lennének. Arra kérjük Novák Katalint, hogy ne választhatóvá, hanem ingyenessé tegye a képzést!Kövesd élőben és oszd meg Bősz Anett online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. május 23., szombat

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK