Belépek a Pártba
26 július
2018
HÍR
321 látogató

Bősz Anett: Költségvetés – Fideszre szabva…

Az egyik kollégámmal nekiláttunk őszintébb és reálisabb költségvetést tervezni. Ha épp ésszel belegondolunk, mennyivel jobb bevallani, hogy “az ellopható összeg a GDP 4,5 százaléka”. És akkor ez egy tervezhető helyzet, nem úgy, mintha minden másból kikerül a haveroknak egy pici, meg felcímkézzük, hogy “Liget”, “Vár”, és “futball”… ez marhaság! Egy kicsit mindenki át van verve. Még maga a kedvezményezett is, hogy “Lölö, csinálj már úgy, mintha gyártanál sportruházatot!”, és akkor Mészáros Lőrinc zavarba jön, hogy “nincsen nekem olyan gyáram, de lehet, hogy akkor veszek egyet.”

Fölösleges ez a cécó!

Ha sikerülne kicsikarni a kormányból, hogy a lenti ábrának megfelelően, tartsa magát az “ellopható összeg” tervezéséhez, mindenki jobban járna. Amikor jelenleg elfogy például a “futball” vagy “Vár” keret, akkor jön az oktatás, az innováció vagy az egészségügy… ez így nem éri meg senkinek.

Az új rendszerben mondjuk december 12-én odamenne Mészárol Lőrinc a kis barátaihoz, hogy “sziasztok, szeretnék 186 milliárd forintot, amit ide jóravaló magyar melósok befizettek”, és akkor majd mondják neki, hogy “most sajnos már csak 27 milliárd maradt az “Ellopható” költségvetési bugyorban, de egy hónap múlva megint lesz benne 1580, sőt, az előző évi zárszámadást követően, ha úgy látjuk, sikeres volt a kezdeményezés, akkor 1,5 százalékkal, vagyis közel 24 milliárd forinttal emelkedik majd a keret, abból már jut majd 186″.

Így meg mindenki elégedett, a kis oligarchánk tudják, meddig ér a takaró Karácsonyig, és talán az egészségügyre vagy az oktatásra betervezett keretek érintetlenül maradnának, még akkor is, ha alultervezettek – talán a vakolat hullását megakadályozhatnánk az állami intézményekben. Az is valami.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK