Belépek a Pártba
29 január
2019
HÍR
322 látogató

Bősz Anett és az ellenzék: a Magyar Posta ne alkalmazza a rabszolgatörvényt!

Budapest, 2019. január 29., kedd (MTI) – Az ellenzéki pártok arra kérik a Magyar Posta vezetőit, hogy a cégnél ne vezessék be a munka törvénykönyve túlórával kapcsolatos módosításait.

A cég budapesti székháza előtt tartott keddi sajtótájékoztatón az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a Magyar Posta vezetőjét is meg akarják kérdezni arról, bevezetik-e a “rabszolgatörvényt”. Közölte, a múlt héten ezt a kérdést több mint 150 állami cég vezetőinek tették fel írásban. Mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták: a társaság nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni – tette hozzá. A képviselő ezt úgy értékelte, hogy a megkérdezett állami cégek nem tettek eleget a törvényi kötelezettségeiknek, mert “nem adtak valódi választ”.

A jobbikos Lukács László hangsúlyozta, hogy a Magyar Posta az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, de a cégnél nagyon nagy a fluktuáció. Ennek egyik oka, hogy már most is alacsonyak a bérek és rosszak a munkakörülmények, a “rabszolgatörvény” alkalmazása után pedig még többen mennének el – mondta. A keleti jellegű törvény helyett inkább nyugati megoldásra, a bérek felzárkóztatására és a munkakörülmények javítására lenne szükség – jelentette ki.

Gréczy Zsolt (DK) úgy fogalmazott: a “rabszolgatörvény” megbukott, mert a jogszabályt “tisztátalan (…) és gyanús” körülmények között fogadták el a parlamentben. A Magyar Postának inkább versenyképes béreket kellene adnia a dolgozóinak, nem pedig olyan helyzetet előállítania, hogy napi nyolc helyett tíz órát kelljen dolgozniuk – jegyezte meg.

Szél Bernadett (független) azt mondta, el akarják érni, hogy “ciki legyen (…) a rabszolgatörvényt alkalmazni”.

Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy a magyar dolgozókat meg kell védeni a Fidesztől. Az elmúlt hetek tüntetéshulláma megmutatta, hogy van ereje az együttes fellépésnek – fűzte hozzá.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) arról beszélt, hogy eddig egyetlen állami cég vagy nagy multinacionális vállalat sem mondta azt, hogy alkalmazni kívánja a “rabszolgatörvényt”, ezért kérdéses, hogy ki miatt kellett azt megalkotni. A Magyar Postánál egy kezdő kézbesítő bruttó 149 ezer, míg egy szakképzett társa bruttó 195 ezer forintot kap – emelte ki. Magyarország nem teljesít jól, mert egy olyan ország nem teljesít jól, ahol azért kell túlórát vállalniuk az embereknek, hogy meg tudjanak élni – fejtette ki véleményét.

Bősz Anett (független) azt mondta, “a rabszolgatörvény bevallja” azt, hogy az elmúlt kilenc év kormányzása mind társadalmi, mind gazdasági értelemben kudarc volt.

Mondjon NEM-et a rabszolgatörvényre a Magyar Posta is! Az ellenzék közös sajtótájékoztatója:

Közzétette: Bősz Anett – 2019. január 29., kedd

Miután befejezték a sajtótájékoztatót, a Magyar Posta szóvivője az épület bejárata előtt átvette a képviselőktől a vezérigazgatónak címzett kérdést.
A politikusokat az eredetileg meghirdetett téma mellett kérdezték arról, hogy továbbra is együttműködnek-e a Jobbikkal, miután a Hír TV birtokába került hangfelvételek szerint Sneider Tamás pártelnökké választása után arról beszélt, hogy a cigányoktól is megvédi az országot.

Bangóné Borbély Ildikó, aki azt felelte, hogy minden képviselő önmaga felel a tetteiért, egyúttal arra kérte az újságírókat, hogy az esetről a Jobbikot kérdezzék. Hozzátette, a “rabszolgatörvény” ügyében továbbra is közösen lépnek fel.
A jobbikos Lukács László azt mondta, hogy “a manipulatívan megvágott” felvétel a Fidesz “gyűlöletkampányának egy újabb állomása”. Ezzel a Fidesznek a Jobbik lejáratása és az ellenzéki együttműködés szétverése a célja – fogalmazott.

Bősz Anett leszögezte, hogy a Magyar Liberális Párt vállalhatatlannak tartja a kirekesztő gondolatokat és a szélsőségeket. Ugyanakkor megkezdődött egyfajta közös minimum kialakítása a kormányváltás érdekében – tette hozzá a politikus, aki azt mondta, nem hagyják, hogy bármi is megbontsa az ellenzéki egységet.
A Párbeszéd elítél mindenféle szélsőséges megnyilvánulást – szögezte le Kocsis-Cake Olivio, hangsúlyozva, hogy minden ilyen megnyilvánulás megnehezíti az együttműködést.

Szél Bernadett úgy fogalmazott: “nincs rendben, ami elhangzott Sneider Tamás szájából”, de ezzel kapcsolatban a Jobbiknak van feladata.

Gréczy Zsolt kiemelte, hogy pártjuk semmilyen kirekesztő, rasszista, antiszemita gesztust nem tart elfogadhatónak. Ugyanakkor ez az eset a Jobbik belügye, amit a pártnak belül kell tisztáznia – érvelt. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a munkavállalók megvédése ezzel szemben közös ügy.
Turcsán Szabolcs – aki szintén azt mondta, hogy az LMP minden szélsőséges gesztust elítél – úgy vélte, hogy az esetet a Jobbiknak kell rendeznie.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK