Belépek a Pártba
08 március
2016
HÍR
445 látogató

Bősz Anett: Érthetetlen miért és mire vár a kormány

Hazánkban a nők 23 %-a él vagy élt olyan párkapcsolatban, melyben bántalmazta partnere. Ennél jóval magasabb azoknak a száma, akik ellen a nők elleni erőszak egyéb formáját követi el házastárs, élettárs, szerető, vagy apa. Egy magát családbarátnak mondó kormány mégsem tesz semmit, sőt, az Isztambuli Egyezmény ratifikálását éppen a Fidesz, a KDNP és a Jobbik akadályozta meg egy éve.

Uniós tagországként egyedül Magyarországon nincs szakértők bevonásával zajló intervenciós program az erőszakot elkövető férfiaknál. Hazánkban nem írja elő törvény, hogy a nemi erőszak minden formája esetén büntetőeljárást lehessen kezdeményezni. Magyarország egyike annak a két uniós tagországnak, ahol a rendőrök nem kapnak rendszeres képzést arról, mi a teendő családon belüli erőszak esetén. Magyarországon törvény még azt sem garantálja, hogy az ügyész vádat emeljen családon belüli erőszak vádjával. A mainál jóval több védett házra volna szükség, ezt azonban az állam nem garantálja.

Az Európai Bizottság indítványozta, hogy az EU ratifikálja a nők elleni erőszak visszaszorításáról szóló Isztambuli Egyezményt. Az Egyezmény – melyet a Liberálisok üdvözölnek –  kötelezi az aláíró országokat, hogy hatékonyan lépjenek fel a nők elleni erőszak minden formája ellen. A Liberálisok szerint hazánkban össztársadalmi érdek az Egyezmény ratifikálása, annak halogatására a kormánynak semmilyen indoka nem lehet.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK