Belépek a Pártba
17 július
2018
HÍR
450 látogató

Bősz Anett: dolgozzák ki az i-szavazás rendszerét!

Bősz Anett a Parlament plenáris ülésén a választási törvénnyel kapcsolatban is felszólalt és elmondta: a Magyar Liberális Párt törvénymódosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár szavazhasson levélben.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a külképviseleteken több órát kelljen sorban állnia a külföldi magyaroknak csak azért, hogy élhessenek alapvető demokratikus jogukkal, és leadhassák a szavazatukat. A módosító javaslatunk arra teremtene lehetőséget, hogy senkit ne akadályozzanak az alapvető jogaik gyakorlásában, és mindenki szavazhasson levélben. A törvénymódosító javaslatunk beadásával párhuzamosan arra is felszólítottuk a kormányt, hogy dolgozzák ki az iszavazás rendszerét. A Liberálisok szerint a XXI. században, amikor a pénzügyeinket is a legnagyobb biztonsággal kezelhetjük online, nem irreális elvárás, hogy interneten keresztül adhassuk le a szavazatunkat. De nem kívánunk sokat a Fidesztől: amíg nem oldják meg az új, elektronikus személyi igazolvánnyal történő választás technikai kivitelezését, annyit kérünk, hogy a már meglévő levélszavazás rendszerét terjesszék ki minden magyar választópolgárra. A Liberálisok szerint ez lenne a legfontosabb változtatás, amit végre kellene hajtani, ha már a választási törvényhez nyúl a Fidesz.

“Hazánkban, a szavazati jog gyakorlása tekintetében, jelenleg léteznek elsődleges és másodlagos állampolgárok. Az, hogy a választási törvény különbséget tesz határon túli és külföldön élő magyarok szavazati jogának gyakorlásában, sérti az egyenlő bánásmód elvét. Míg a határon túli szavazatok levélben való leadása súlyos visszaélésekre is lehetőséget ad, addig a külföldön dolgozó magyarok szavazatának leadása akadályoztatva van. Ismerjük a kígyózó londoni sorokról készült képeket, melyek több órás várakozásra kötelezték a kint élőket, de olyat is tudunk, aki azért nem ment szavazni, mert a legközelebbi konzulátusra való eljutása 800 dollárjába került volna. Tisztelt Képviselőtársaim, ezt a képtelen helyzetet az egységesen elérhető i-szavazás oldhatja meg. Kérem Önöket, tegyenek meg azért mindent, hogy a magyar állampolgárok jogaikban egyenlők lehessenek.”

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK