Belépek a Pártba
29 március
2018
HÍR
536 látogató

Bősz Anett, Bárány Balázs: Ki kell vizsgálni Orbán Viktor vejének a vagyonosodását!

Újabb Tiborcz-ingatlant foglalt le jelképesen Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője és Bárány Balázs, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja. A két politikus csütörtökön arról beszélt a turai kastély előtt tartott sajtótájékoztatón, hogy a Schossberger-palota és hatalmas kertje is törvénytelen módon kerülhetett a miniszterelnök vejének érdekeltségébe.

Bősz Anett szerint kormányváltás után ki kell deríteni, hogy a több mint egymilliárd forint értékű ingatlant hogyan szerezhette meg mindössze 200 millió forintért a Tiborcz-féle BDPST-csoport alá tartozó TRA Real Estates Kft. A Liberálisok politikusa emlékeztetett rá, hogy Tiborcz István bűnszervezetben elkövetett csalási ügybe keveredett, ami miatt Magyarországra akár 13 milliárd forintos büntetést is kiszabhatnak. A miniszterelnök veje túlárazott és silány minőségű lámpákkal árasztotta el Magyarországot az uniós adófizetők kárára – hangsúlyozta Bősz Anett az európai csalás elleni hivatal vizsgálatával kapcsolatban. Az ellenzéki politikus szerint a választások után ki kell vizsgálni, hogyan válhatott az ország egyik leggazdagabb családjává az Orbán-család.

A Liberálisok és az MSZP politikusa szerint a csalássorozat miatt várható uniós büntetéseket az Orbán-család vagyonából kell majd rendezni. Nem hagyhatjuk, hogy a magyar emberek kárára gazdagodjon a miniszterelnök és családja – emelte ki Bősz Anett. Bárány Balázs azt nehezményezte, hogy a miniszterelnök veje éveken keresztül folytathatta törvénysértő beruházásait anélkül, hogy az ügyészség közbelépett volna. „Nem is csodálkozhatunk rajta, hiszen a legfőbb ügyész korábban fideszes politikus volt, és Orbán Viktor jóbarátja” – mondta Bárány. Szerinte a NAV-nak hivatalból vagyonosodási eljárást kellene indítania Tiborcz István látványos meggazdagodása miatt. Az MSZP-s politikus is elszámoltatást helyezett kilátásba az ellenzék április 8-i győzelme esetén.

 

Bősz Anett és Bárány Balázs közös sajtótájékoztatóját a Liberálisok élőben közvetítették:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1764895620197752

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK