Belépek a Pártba
23 január
2018
HÍR
529 látogató

Bősz Anett: Balog Zoltán haladéktalanul kezdjen tárgyalalásokat a diákokkal!

Budapest, 2018. január 23., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt arra szólította fel Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét és Palkovics László oktatásért felelős államtitkárt, hogy kezdjenek tárgyalni a diákok képviselőivel az oktatási rendszer átalakításáról.

A Liberálisok ügyvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a múlt heti, Kossuth téri diáktüntetésre utalva azt mondta, hogy a Független Diákparlament egy olyan javaslatcsomagot készített, ami alkalmas lehet egy új, diák- és személyiségközpontú oktatási rendszer kialakítására.

Bősz Anett szerint jelenleg sem az intézményrendszeri sem az egyéb keretfeltételek nincsenek meg ahhoz, hogy létrejöjjön egy a 21. századi kihívásoknak megfelelő iskolarendszer. Az utóbbi években a tanulók borzalmasan teljesítenek a PISA-felméréseken – tette hozzá.

Kitért arra, hogy Csömör önkormányzata pert nyert a település iskolájának államosítása miatt. Ezzel jogerős ítélet mondja ki, hogy az államosítás több ponton is sérti az alaptörvényt – jelentette ki a politikus. Kérdésre elmondta: Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke feltehetően rajta lesz az MSZP és a Párbeszéd listáján, de a többi listás helyről és az egyéni választókerületi indulókról még tárgyalnak. Bősz Anett azt kizárta, hogy a választáson bármilyen formában együttműködjenek a Jobbikkal.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK