Belépek a Pártba
17 október
2015
HÍR
619 látogató

Bősz Anett: Az EMMI újabb kérdéseinkre sem tudta alátámasztani kopt keresztények befogadásáról szóló állításait

A Liberálisok szerint egyértelmű, hogy az Emmi hazugságspirálba került: egyetlen kopt keresztény család létét és befogadását sem tudta alátámasztani a minisztérium újabb kérdéseinkre sem.

Azt követően, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági, valamint a Köztársasági Elnöki Hivatal segítségével meggyőződtünk arról, hogy a magyar jogszabályi előírások szerint nem kapott 1000 keresztény család állampolgárságot – még egy utolsó kérdéssort intéztünk Balog Zoltánhoz, hátha tisztázni tudja magát és állításait. Nem így történt. Az írásbeli kérdésekre adott válaszban a miniszter helyett Rétvári Bence államtitkár továbbra is azt próbálja elhitetni, hogy rendkívüli eljárásban zajlott a honosítás. Ez az a jogi út, mellyel kapcsolatban közérdekű adatigénylésünkre a hivatal  és a belügyminiszter is már számokkal igazolta és kimondta, hogy ily módon mindössze 220-an kaptak állampolgárságot két éve alatt. Ez nagyon távol áll Balog 1000 családjától, ami minimum 2000-3000 főt jelent.

Rétvári Bence a további, a tárca számára kényelmetlen kérdéseinkre már meg sem próbált válaszolni. Többek között arra sem, miként tudnak az állampolgárságot kérelmezők vallási hovatartozásáról, ha arra egyetlen formanyomtatvány sem kérdez rá. De arra sem reagál semmit az államtitkár, hogy a bevándorlási hivatal számadatai miért nem tükrözik Balog Zoltán állításait.

Sajnálatos, hogy a kormány két minisztere, Balog Zoltán és Szijjártó Péter is azzal próbálta igazolni a kormány menekültekkel és rászorulókkal szembeni humánumát, hogy meg nem történt honosításokkal és sosem látott menekültekkel ,,dicsekedett”, miközben bőven lett volna dolguk a létező és rászoruló menekültek ellátásával.  A hazug szavak nem tudják elfedtetni azt, hogy a keresztény értékrend fontosságát hirdető Orbán-kormány megbukott emberségből és humánumból nemcsak a hazai lakosság, de az egész világ előtt.

Bősz Anett, országos ügyvivő

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK