Belépek a Pártba
04 június
2018
HÍR
555 látogató

Bősz Anett: az ellenzéknek és a civileknek közösen kell fellépniük a Stop Sorossal szemben!

A Magyar Liberális Párt az elmúlt héten egyeztetést kezdeményezett azokkal a civil szervezetekkel, akik a Stop Soros célkeresztjében állnak – jelentette be Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján. Levelet küldtünk a Helsinki Bizottság, a Transparency International, az Ökotárs, az Amnesty International és a TASZ vezetőinek, amelyben közös fellépést és közös akcióterv kidolgozását kezdeményeztük a kormány civil ellenes törekvéseivel szemben. Megkeresésünkre a civilek válaszlevelükben azt írták, hogy ők is közös fellépést várnak az ellenzéktől.

A Liberálisok országgyűlési képviselője elmondta: a közös fellépésre azért van szükség, mert a keleti autoriter rendszerek világát idéző Stop Soros életbe lépésével a magyar demokrácia kerülne veszélybe. A törvénycsomag nyilvánvaló célja, hogy ellehetetlenítse azokat a civil szervezeteket, amelyek segítséget nyújtanának a menekülteknek, ez pedig egyenlő a magyar demokrácia elleni támadással. Az ellenzék feladata, hogy együtt álljon ki a civil szervezetek, és így a magyar demokrácia védelmében – jelentette ki a Liberálisok ügyvivője.

Bősz Anett kifejtette: a teljes ellenzéknek a civil szervezetekkel együtt kell kidolgoznia egy közös akciótervet a Stop Sorossal szemben. Ennek első lépéseként összehívunk egy tárgyalódelegációt, amelybe az összes ellenzéki párt képviselőjét meghívjuk. A Liberálisok előzetes cselekvési terve alapján kiadnánk egy közös nyilatkozatot, amelyben leszögeznénk, hogy a törvénycsomag nem javítható; az ellenzék nem egyeztethet annak enyhítéséről, egy az egyben vissza kell vonni azt. Felvennénk a kapcsolatot a Velencei Bizottsággal, a diákszervezetekkel és minden olyan szervezettel, amelyek működését szintén veszélyezteti a Stop Soros. A parlamenti frakcióvezetők bevonásával a tárgyalódelegáció egy közös ellenzéki javaslatot nyújthatna be a Parlamentbe a törvény visszavonásához.

A civilek és az ellenzéki pártok együttműködésével az a célunk, hogy minden hazai és külföldi fórumon közösen álljunk ki a magyarországi civil szervezetek védelmében. A magyar demokrácia jövője a tét. A demokratikus ellenzék közös felelőssége, hogy megvédjük a civil szférát az elemi erejű támadástól, hogy megvédjük a civileket a Stop Soros törvénycsomagtól!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK