Belépek a Pártba
06 április
2018
HÍR
1037 látogató

Bősz Anett: Április 8-án az önkormányzatiság jövőjéről is döntünk

Az Orbán-kormány porig rombolta az önkormányzatiságot – jelentette ki Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője a Wittinghoff Tamással és Csőzik Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatóján Törökbálinton. Karácsony árnyékkormányának önkormányzatokért felelős minisztere szerint minden településnek magának kell eldöntenie, hogy milyen oktatást szeretne, hogyan gondoskodik a rászorulókról és a gyámhivatalt is nekik kell működtetniük, nekik kell a kezükbe venni mindazt, ami a helyiek sorsát rendezi – közölte Budaörs polgármestere.

Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), aki Karácsony Gergely árnyékkormányának önkormányzatokért felelős minisztere, azt mondta: a települések önrendelkezése az autonómia lényege, amit mára kiirtottak az emberekből. Hozzátette, ha az emberek vasárnap úgy döntenek, hogy megalakulhat a Karácsony-kormány, akkor az önkormányzatok újra betölthetik korábbi szerepüket, ami egy demokratikus rendszerben alapvető.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője úgy fogalmazott: az Orbán-kormány porig rombolta az önkormányzatiságot, amiben benne van az ember- és társadalomképe, és ez nem közigazgatási, hanem szabadságjogi kérdés. Kitért arra, hogy az ország sok önkormányzatától számos hatáskört vontak el, ami azt jelenti, hogy ezeknek a közösségeknek nem lehet hatásuk a saját jelenükre és jövőjükre. Április 8-án az önkormányzatiság jövőjéről is döntünk – szögezte le a Változás Szövetségének országgyűlési képviselő-jelöltje.

Csőzik László, aki az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje Pest megye 1-es számú választókörzetében, arról beszélt, hogy a Karácsony-kormány nem fogja leállítani a Modern városok programot, hanem azt inkább kiterjeszti, és nem az oligarchákat fogja a kivitelezéssel támogatni. Azt mondta, hogy szerintük a települések “önálló városállamok”, és gazdasági autonómiával kell, hogy rendelkezzenek.

A Liberálisok élőben közvetítették Bősz Anett, Csőzik László és Wittinghoff Tamás sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1773267946027186/

(MTI)

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK