Belépek a Pártba
06 március
2018
HÍR
536 látogató

Bősz Anett: a választás tétje az is, hogy visszatér-e a szabadság az iskolákba

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője szerint az április 8-ai országgyűlési választás tétje az, hogy az országnak van-e európai jövője, lesz-e fejlődési lehetősége, valamint visszatér-e a szabadság és az emberi méltóság az “iskolapolgárok” életébe.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője – aki Horváth Tamással, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltjével sajtótájékoztatót is tartott Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Gimnázium előtt kedden – az MTI-nek telefonon elmondta: javarészt erről szól az oktatási minimum, amelyben megegyeztek a “demokrata ellenzék” pártjai. Ennek alapvetései között említette a többi között a készségfejlesztés előtérbe helyezését, a kritikus gondolkodásra nevelést, az intézményi autonómia és a szabad tankönyvválasztás visszaállítását, az iskolarendszer átjárhatóvá tételét az esélyegyenlőség érdekében, valamint a diákok és a pedagógusok terheinek csökkentését.

Hangsúlyozta: az éves GDP hat százalékát kell az oktatásügyre fordítani, szemben a jelenlegi 4,8 százalékkal, ráadásul sok forrást nem hatékonyan használnak fel és “bőven akadnak” korrupciós ügyek is.

Horváth Tamás arról beszélt, hogy az Öveges-programban megvalósult egy természettudományos labor fejlesztése a Móra gimnáziumban. Ennek örülni kellene, de a közbeszerzés felülvizsgálatánál “gyakorlatilag visszaélésekre bukkantak” az ellenőrző szervek, ezért a várost mintegy 40 millió forint visszafizetésére kötelezték. Ezt később mérsékelték, mert társberuházó, illetve kedvezményezett volt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), amely időközben átvette az intézmény vezetését – ismertette. Azt mondta: ez azért igazságtalan, mert a büntetést a helyiek fizették vissza “néhány korrupt pályázatíró munkája miatt”.

Szólt arról is, hogy bár ebben az intézményben megvalósult egy fejlesztés, a falai omladoznak; van egy nagyon szép osztálytermük, de van másik húsz, amelyikben nincs fűtés.

Az LMP 2014 júniusában követelte a Kliktől az Öveges-program pályázati dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát, mivel azt gyanították, hogy “alibicélokra és alibicégeknek” fizettek ki százmilliókat. A program keretében tapasztalt jogszerűtlen forrásfelhasználás miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2014 decemberében feljelentést tett ismeretlen tettes ellen uniós forrásokkal visszaélés bűncselekményének gyanújával. A Miniszterelnökség belső vizsgálata többrendbeli szabálytalanságot állapított meg. A program keretében kémiatantermek kialakítására nyerhettek támogatást önkormányzati fenntartású oktatási intézmények.
(MTI)
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK