Belépek a Pártba
20 április
2016
HÍR
955 látogató

Bősz Anett: A pedagógussztrájk a NER minden aljasságát felszínre hozta

1989-ben Kövér László olyan táblával a nyakában tüntetett, amelyre az volt írva: rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva. Jogállamban persze félni sem kell, hiszen véleményünket bátran, büntetés nélkül vállalhatjuk. Ma Magyarországon a kormány ellehetetlenítette a jogszerű tiltakozási eszközöket, még a megfélemlítéssel és a sztrájk letörésére tett kísérletekkel is operál.

Tanárokat és iskolaigazgatókat fenyegetnek, hogy ne merészeljenek sztrájkolni. Ha ez nem lenne elég, voltak igazgatók, akik az előzetes sztrájkfelmérés alapján úgy döntöttek, hogy a sztrájkolókat osztják be a gyerekek megőrzésére. Ez csak abban az esetben volna lehetséges, ha másképp nem lehet megoldani a felügyeletet, de a napvilágot látott esetekben erről nincs szó. Jól tudjuk, hogy a munkavégzésre kényszerített sztrájkoló már nem vesz részt a sztrájkban: több pedagógust is erőszakkal fosztottak meg a tiltakozás jogától.

Ez az oktatási rendszer és ez a sztrájktörvény nem méltó az Európai Unió egyetlen tagországához sem. Orbán Viktor Magyarországa a félelem és a megfélemlítés Magyarországa. Az Orbán-kormány Magyarországa a történelmi visszafordulás és a demokrácia megcsúfolásának országa. A Fidesz és a KDNP Magyarországa egy olyan ország, ahol a jogállam helyett pártállam épül.

A pedagógusok most kiáltottak, és azt üzenik: az oktatási rendszer az ország jövőjét jelenti, amelyet egyetlen kormány sem silányíthat a saját cinikus játékszerévé. A gyenge minőségű tankönyvek, a tanszabadság megvonása, az intézményi autonómia teljes hiánya, a tanárok és a diákok baleknak nézése, az időhúzás és a taktikázás ideje lejárt. Gyökeres változásra, önálló oktatási minisztériumra és hozzáértő, felelős kormányzásra van szükség, ahol az ország jövője fontosabb a párthűségénél. Ha a Fidesz nem talál ilyen vezetőket a köreiben, nem kérdés, kinek kell elmenni.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK