Belépek a Pártba
08 január
2019
HÍR
485 látogató

Bősz Anett: A magyar kormány számára a jogállami normák egyenlők a terrorral?

A magyar kormány képtelen belátni, hogy hazánknak kötelessége betartani a koppenhágai kritériumokat, akkor is, ha már egy ideje az Európai Unió tagjai vagyunk. A kormányközeli lapok arról cikkeznek, hogy Brüsszel költségvetési terrorra készül, holott pusztán arról van szó, hogy a közösség megoldást javasol arra a kritikán aluli helyzetre, hogy uniós tagországok képtelenek betartani a közösségi játékszabályokat.
A magyar kormány úgy beszél brüsszeli diktátumokról, hogy közben nem veszi észre a nyilvánvalót: ebben a közösségben minden tagországnak joga van alakítani a jövőt, joga van demokratikus úton meghozott döntéshozatali folyamatokat befolyásolni, és joga van ahhoz, hogy szót emeljen plenáris-, vagy bizottsági üléseken, ha valamely döntés az érdekei ellen való volna.
Ha valahol zavaros körülmények közt születnek döntések, vagy diktátumokról beszélhetünk, az éppen az a politikai érdekszféra, amellyel Orbán Viktor a nyugati szövetségi rendszer helyett barátkozik. A putyini Oroszország, vagy Erdogan Törökországa olyan helyek, ahol diktátumok vannak, nem az Európai Unió.
Orbán Viktor nemes egyszerűséggel hazudik, amikor függetlennek nevezi a közigazgatási bíróságokat, amelyek felállításával a magyar kormány sérti a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, és az igazságszolgáltatás egy jelentős szeletét tolja be a végrehajtó hatalom irányítása alá. A törvény előtti egyenlőség sem létezik abban az országban, ahol a főügyész úgy táncol, ahogyan a kormány fütyül.
Követelem a kormánytól, hogy fejezze be a magyarok Európai Unió ellen való hangolást! Ne csomagolja át az Európai Parlament elé kerülő ügyeket hazugságokba!
Bősz Anett országgyűlési képviselő
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK