Belépek a Pártba
12 április
2019
HÍR
509 látogató

“Borítani kell a bilit!” – Sermer Ádám átlátható parkolási rendszert szorgalmaz Budapesten

Budapest, 2019. április 12., péntek (MTI) – A budapesti polgárok érdeke egy átlátható, egységes parkolási rendszer – jelentette ki a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) főpolgármester-jelöltje pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.

Sermer Ádám szerint Tarlós István szavaiból tudható, hogy ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök nem engedi kialakítani, tehát a jelenlegi főpolgármester “helytartóként, a Fidesz érdekében politizál”, és nem a városban élők szempontjait veszi figyelembe.

Azt mondta, ahhoz azonban, hogy alternatívát kínáljanak, fontos, hogy lehulljon a lepel az összes háttéralkuról. “Borítani kell a bilit” – fogalmazott.
A zuglói polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatón a Liberálisok politikusa úgy vélekedett, túl sok eredményt nem hozhat, hogy a XIV. kerület saját vizsgálóbizottságot állít fel, az érintettektől ugyanis nem várható objektív megközelítés.

Sermer Ádám arra kérte az eseményen személyesen megjelent Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármestert: gondoskodjon arról, hogy ne csak a kerület bizottsága elemezhesse a botrányt, hanem vonjanak be külső, független szervezeteket. Példaként említette a Transparency Internationalt. A budapestiek és a zuglóiak érdeke az lenne, hogy ne üzemelhessen olyan parkolási rendszer, amelyből “alvilági szervezetek lopják ki folyamatosan a pénzt” – jelentette ki Sermer Ádám.

Karácsony Gergely az elhangzottakra úgy reagált: áll minden vizsgálat elé, Zugló ugyanis Budapest legátláthatóbb kerülete. Kikérte magának, hogy a Fidesz megpróbálja az ő “nyakába varrni” annak a döntésnek a felelősségét, amelyet a nagyobbik kormánypárt “erőszakolt rá a képviselő-testületre”, és amelyről ő elmondta, hogy rossz.

Arra a kérdésre, hogy neki polgármesterként nincs-e felelőssége a kialakult helyzetben, Karácsony Gergely úgy válaszolt: az övé nagyságrendileg kisebb, mint a Fidesz-frakcióé.

Kérdésre felelve Sermer Ádám leszögezte: az önkormányzati választáson már fel sem merülhet az, ami az európai parlamenti voksoláson, hogy a Liberálisok nem indulnak.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK