Belépek a Pártba
21 szeptember
2015
HÍR
499 látogató

Bodnár Zoltán: Orbán az adófizetőkkel fizetteti meg a Simicskával vívott magánháborújának költségeit

Hazudott a Miniszterelnökség és hazudott Csepreghy Nándor helyettes államtitkár az M4-es autópálya építésének leállításáról. Hazugságukkal és a szerződések felbontásával súlyos, akár több tízmilliárd forintos kárt okoztak a magyar adófizetőknek. A versenyhivatali döntés alapján a vállalkozások megalapozottan perelhetik az állami beruházót jelentős kártérítésért, miközben a félbehagyott építkezésen a műtárgyak, útszakaszok folyamatosan pusztulnak, tovább növelve a költségeket.

Csepreghy Nándor márciusban európai uniós tisztviselőktől származó, de meg nem erősített, nem hivatalos információkra hivatkozva azt állította, hogy az EU kartellgyanú miatt nem finanszírozza az M4-es Abony-Fegyvernek közötti szakaszának építését. A kormány utasítására a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a kartellvádra alapozva leállította az építkezést és felmondta a  Közgép és a Colas vezette konzorciumokkal, valamint a Strabaggal kötött 110 milliárd forint értékű szerződéseket.

A kormányhoz lojális Gazdasági Versenyhivatal a kartellvádat kivizsgálta, és megállapította, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindításának a feltételei nem állnak fenn, azaz nem hogy a kartellvád nem bizonyított, de a kormánynak még az eljárás megindítását megalapozó bizonyítékai sincsenek és nem is voltak.

A hazugságon kapott Csepreghy Nándornak haladéktalanul távoznia kell hivatalából. Orbánnak semmi sem drága a Simicska elleni háborúban, a számlát azonban az adófizetőkkel fizetteti meg.

 

Bodnár Zoltán, gazdaságpolitikai szakértő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK