Belépek a Pártba
03 március
2016
HÍR
746 látogató

Bodnár Zoltán: Minden idők legnagyobb műtárgypiaci csalássorozatára készülnek Matolcsyék?

A Liberálisok felszólítják Matolcsy Györgyöt és Gerhardt Ferencet, az MNB elnökét és alelnökét, hogy haladéktalanul adjanak számot a nyilvánosság előtt az  MKB Bank műtárggyűjteményére vonatkozó ,,versenytárgyalásról”.

Teljes titokban tartottak árverést az MKB nagy értékű műtárgygyűjteményéből, amelyre kizárólag a Matolcsyék által létrehozott alapítványokat hívták meg. Az MKB nevetséges közleményében azzal érvel, hogy a műtárgypiacon bevett gyakorlatról van szó, amelynek célja, hogy az MKB hiteles információt kapjon gyüjteményének piaci értékéről. Ez a piaci érték nyilvánvalóan nem derülhet ki egy olyan árverésen, amelyről kizárják a nemzetközi és hazai műtárgypiac minden szereplőjét,  intézményi és magángyűjtőket egyaránt. Az MNB alapítványai nem műtárgypiaci szereplők, a műtárgygyűjtés nem feladatuk, az általuk ajánlott árnak nincs semmi köze a valóságos piaci értékhez.

Az egész színjáték egyetlen célja az, hogy titokban, mesterségesen meghatározott és minden valószínűség szerint nyomott áron megszerezzék a Matolcsyék által irányított alapítványok ezeket a műveket, s a jegybanktörvény kedden elfogadott módosítása után ezek az alapítványok titokban, bármikor, bárkinek jutányos áron értékesíthetik majd azokat. Műgyűjtő jegybanki alelnököknek, kuratóriumi tagoknak, rokonoknak, barátoknak.

Az MKB Bank a magyar állam tulajdonában áll, a közvagyon része, ennélfogva a közvagyon része az MKB műtárgygyűjteménye is.
Az MKB gyűjtemény értékesítésére kizárólag nyilvános árverésen kerülhet sor. Matolcsyék egyetlen célja itt is az, hogy a közvagyont magánvagyonná alakítsák át.

A Liberálisok arra szólítják fel Balog Zoltánt, a kultúráért is felelős minisztert, hogy akadályozza meg ezt a csalássorozatot, ha másként nem megy, akkor úgy, hogy a Miniszterelnökség visszaveszi a jegybanktól az MKB kezelői jogát.

Bodnár Zoltán, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK