Belépek a Pártba
11 december
2015
HÍR
524 látogató

Bodnár Zoltán: Milyen pénzt kezel Matolcsy a jegybankban az adófizetőkén kívül?

A Liberálisok tudni szeretnék, hogy az MNB milyen forrásból finanszírozza a festmény és ingatlanvásárlásokat? Milyen más pénzeket kezel a jegybank, mint az adófizetők pénzét? Matolcsy György ugyanis azt nyilatkozta a Magyar Időkben, hogy a luxusépületek és műkincsek vásárlására ,,adófizetői pénzt nem fordítanak”.

Szeretnénk tudni, hogy amennyiben az MNB az adófizetők pénzét befekteti, és abból profitot termel, akkor az a profit Matolcsy György szerint kié: a személyes vagyonát képezi-e, vagy az adófizetők tulajdona marad a nyereség is?

Tudni akarjuk, hogy a kormány milyen módon kérte a jegybank elnökét arra, hogy oktatási programot indítson, és újabb milliárdokat költsön olyan feladatokra, amihez az MNB-nek semmi köze sincs. Amennyiben a kormány felkéréséről vannak dokumentumok, a Liberálisok elvárják, hogy nyilvánosságra hozza Matolcsy György azokat. A dokumentumokért a Liberálisok ma közérdekű adatigénylést nyújtanak be az MNB-hez. Szeretnénk látni, a kormány pontosan mit kért Matolcsy Györgytől és amíg ez a kérés nem nyilvános, állítsanak le minden oktatási beruházást a jegybanknál.

A Liberálisok felszólítják a jegybank elnökét, hogy ne pumpáljon további milliárdokat kétes tevékenységet folytató alapítványaiba, fejezze be az ingatlanok és műkincsek gyűjtését. Foglalkozzon azzal, ami a törvény szerinti dolga: ügyeljen a magyar pénzügyi helyzet stabilitására!

Bodnár Zoltán, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK