Belépek a Pártba
11 április
2015
HÍR
755 látogató

Bodnár Zoltán beszéde a Quaestor-károsultak napján

Kedves Barátaim! Szocialisták és Konzervatívok! Liberálisok és Zöldek! Szociáldemokraták!
Vagy egyszerűen csak Magyar Polgárok!

Öt éve élünk olyan országban, amelyben minden az államról szól. Nem a polgárokról, nem a civil közösségekről, nem a magyar vállalkozásokról, nem a piacról, hanem az államról. Az állam terjeszkedéséről, az állam határtalan étvágyáról, az állam mindenhatóságáról.

Ez a mohó, új állam mindent magának akar, bekebelezte a nyugdíjmegtakarításainkat, elvette a helyi közösségektől az iskolákat, gigantikus médiavállalkozást hoz létre, kereskedelmi bankokat vásárol, vizet, gázt, villanyt szolgáltat. ,,Megvéd és gondoskodik.”
Mert az állam jó, a nagyobb állam még jobb, a fideszes állam pedig a legjobb.
A fideszes-kereszténydemokrata állam vállalkozásokat emel fel vagy süllyeszt el, megmondja, ki legeltethet birkákat a Hortobágyon, kéményt seper, tankönyvet ír vagy éppen művészeti kánont. Stadiont és emlékművet épít, benéz a hálószobánkba, megmondja hogyan legyünk jó hazafiak vagy hogyan legyünk jó keresztények, ha éppen azok vagyunk.

A tökéletes emberek által vezetett tökéletes állam még azt is jobban tudja polgárainál, hogyan szeressük a családunkat. Éppen csak azt nem látja a tökéletes állam, amikor fényes nappal az orra előtt 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt ad el a kisembereknek egy baráti cég. Egy baráti cég, amely ezer szállal kötődik a Fideszhez és a Kormányhoz, amelyik segít, ha kell, a bajban. Mint ahogyan segít magán is, ha baj van, mentve a sajátját veszni hagyva a többiekét.

Barátaim!
Öt éve vannak kormányon. Ebből négy és fél évig a kétharmados teljhatalmukkal azt tehették, amit csak akartak. Tették is. Kiépítették ezt az államot, amelyik képtelen volt megakadályozni egy éveken át tartó, gigantikus méretű csalás-sorozatot, Ha nem akarta – az a baj, ha nem tudta – az a baj.
Én liberálisként itt sem mondhatok mást, mint hogy a nagyobb haszonért vállalt nagyobb piaci kockázat következményeit mindenkinek viselnie kell, ezért nem jár senkitől kárpótlás. Ez a piacgazdaság törvénye és ez így helyes.

Csakhogy itt nem ez történt. Ez a tökéletes állam és az ő tökéletes Nemzeti Bankja bűnösen hanyag módon, olykor talán még össze is kacsintva eltűrte, hogy a pénzpiacon csalók garázdálkodjanak. Ez nem üzleti kockázat. Ez az állam bűnös felelőtlensége. Nem a pénzpiac vétlen és tisztességes szereplőivel kell megfizettetni a Quaestor, a kormány és a Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Bank által okozott kárt.

,,Mondá az Úr Jónásnak: Kelj fel és menj Ninivébe, kiálts a város ellen! Nagy ott a baj, megáradt a gonoszság, szennyes habjai szent lábamat mossák.”
Jónás félt Ninivébe menni, mi azonban nem félünk kiáltani, ha nem is a város, a Kormány ellen:

Mondjanak le! Mondjanak le, hogy olyan kormánya lehessen Magyarországnak, amely nem tart közpénzt baráti brókercégeknél, nem hanyagolja el a felügyeleti munkát, nem hazudozik össze-vissza a tisztességes tájékoztatás helyett és nem leplezi minden módon a bűnös barátok csalárdságait!

Mondjanak le, hogy olyan kormánya lehessen Magyarországnak, amelyik nem ilyen pöffeszkedő, de elemi feladatait is ellátni képtelen államot akar, hanem olcsó, de hatékony államot működtet, amelyik tiszteli a szabadságjogokat és nem vegzálja feleslegesen polgárait!

Mondjanak le, hogy olyan kormánya lehessen Magyarországnak, amely vállalja a felelősséget saját tetteiért. és elszámoltatja ezt a Fidesz kormányt a tetteiért!

A rendszerváltás hajnalán a liberálisok azt mondták: Kádárnak mennie kell.
Most azt mondjuk: Orbánnak mennie kell, hogy olyan kormánya lehessen végre Magyarországnak, amely nem a saját gazdaságát és hatalmát, hanem az országot építi.

 

 

 

 

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK