Belépek a Pártba
09 február
2016
HÍR
489 látogató

Bodnár Zoltán: A kormány csak trükközik az államadósság mutatószámaival

A Liberálisok felszólítják Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy vessen véget az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) titkolózásának és heti bontásban, halaszthatatlanul hozza nyilvánosságra a központi költségvetés adósságának januári számait. A Liberálisok az adatokat hivatalosan is kikérik a tárcától.

A kormány hamis sikerpropagandájának egyik sarokköve a csökkenő államadósság. Amint 2014 végén, úgy 2015. december 31-re is csak trükkökkel sikerült biztosítani a csökkenő államadósságra vonatkozó alkotmányos megfelelést. A januári adatok nyilvánvalóvá teszik, hogy mekkora összeget kellett visszatölteni a kormányzati számlákra, azaz hogy milyen mértékben manipulálták ezzel az eszközzel az államadósság tavaly év végi mértékét.

Az ÁKK december végén visszavásárolta az MNB-től azokat az állampapírokat, amelyeket a jegybank korábban külföldi piaci szereplőktől vásárolt meg nyilvánvalóan nem monetáris politikai megfontolások alapján, hanem kifejezetten abból a célból, hogy közreműködjön az adósságszámok kozmetikázásában. December végén az ÁKK jelentős mennyiségben előtörlesztett adósságot az elmúlt évek legalacsonyabb szintjére csökkentve a kormányzati pénztartalékot.

A Liberálisok elvárják a nemzetgazdasági minisztertől azt is, hogy az átlátható kormányzati működés, a közérdekű adatok nyilvánossága érdekében állítsa vissza a központi költségvetés adósságállományára vonatkozó adatok közlésének korábbi, heti rendjét.

Bodnár Zoltán, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK