Belépek a Pártba
09 május
2017
HÍR
603 látogató

Azonnal állítsák vissza az óbudai buszsávot és a város vezetése hagyja abba a kísérletezést a budapestiekkel!

A Liberálisok hetek óta tiltakoznak a főváros politikai vezetése jóváhagyásával kontárkodó BKV-vezetés értelmetlen és káros kísérletezése ellen. A mostanra kialakult helyzet beigazolta, amit korábban is mondtunk: nem a buszsávok felszámolása szünteti meg a dugókat. Most már a buszok is ugyanúgy állnak a dugóban, az autók között, menetidejük 8-10 perccel hosszabbodik meg emiatt.

A körúton a 4-6-os villamos forgalmához igazított lámparendszer elrontása is hasonló gondokat okozott. Korábban a combinók tudták tartani hétköznap csúcsidőben a két perces járatsűrűséget. A főpolgármester kotnyeleskedése miatt a szakmailag elő nem készített, hirtelen ötlettől vezérelt átállítással az autósoknak akart kedvezni a fővárosi vezetés, de ez is a visszájára sült el, hiszen a körúti dugók egy cseppel sem lettek kisebbek, ugyanakkor a 4-6-os villamos a rendszer megbontását követően már nem tudta tartani a követési időt, aminek következtében a végén napi 25-30 villamossal kevesebb tudott végigmenni a vonalakon. Naponta közel félmillió ember utazik a körúti villamosokon, rajtuk kísérleteztek egy hétig, amíg be nem látta a főváros vezetése, hogy teljes a kudarc

Budapest belvárosának tehermentesítéséhez semmiképpen sem a tömegközlekedési rendszer leépítésén vezet az út, a tömegközlekedés visszaszorítása az autósok javára semmilyen szakmai érvvel alá nem támasztható, kizárólag azok fejében fordul meg ilyen ötlet, akik a céges, önkormányzati tulajdonú autóikból látják csak a várost.

A Liberálisok felszólítják a közlekedési vállalat vezetőit és a város vezetését, hogy haladéktalanul állítsák vissza a tönkretett buszsávokat és fejezzék be a sok százezer ember kárára elkövetett kontár kísérletezgetést! A budapesti közlekedést úgy kell szervezni, hogy abban a tömegközlekedés élvezzen prioritást – ahogy ez szokás Európa sikeres és élhető nagyvárosaiban.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK