Belépek a Pártba
05 október
2018
HÍR
494 látogató

Az Orbán-kormány kudarca a magyar-ukrán kapcsolatok válsága

A Magyar Liberális Párt szerint a magyar külpolitika súlyos stratégiai kudarca a magyar-ukrán kapcsolatok válsága. Súlyos felelőtlenség, hogy Szijjártó Péter egy ukrán konzul “kizsuppolásával” válaszolt a beregszászi magyar konzul kiutasítására. Üzenetértékű, hogy mindezt Moszkvában jelentette be a magyar külügy vezetője. Abban az országban, amely tisztességtelen háborút vív Ukrajnával és az ukrán hadseregben szolgáló magyar katonákkal szemben.

Az ukrán-magyar konfliktus további élezése helyett arra lenne szükség, hogy Magyarország minél nagyobb segítséget nyújtson Ukrajnának a NATO és EU-csatlakozáshoz. Ez hazánk és a kárpátaljai honfitársaink érdeke is. Az Orbán-kormány az ukrán NATO-tagság akadályozásával pont a kárpátaljai magyarok biztonságát veszélyezteti, azt kockáztatja, hogy még több magyar fogja életét veszteni az Oroszországgal vívott háborúban. A kárpátaljai magyarság biztonsága csak akkor lesz szavatolható, ha Ukrajna csatlakozni tud az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.

Arra kérjük az Orbán-kormányt, hogy ne Moszkvát, hanem a kárpátaljai magyarok érdekét képviselje! Arra kérjük a Fidesz-kormányt, hogy ne Putyint, hanem hazánk érdekét képviselje! Az ukránokkal való konfliktus további mélyítése helyett tegyen meg mindent a magyar külügy annak érdekében, hogy Ukrajnában béke legyen, és hogy a béke megteremtésével a kárpátaljai magyar kisebbség oktatási jogvitáit is rendezni lehessen!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK