Belépek a Pártba
15 december
2017
HÍR
455 látogató

Az NVB továbbra is akadályozza, a Liberálisok továbbra is küzdenek a kannabisz legalizációjáért

A Nemzeti Választási bizottság továbbra is akadályozza a Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezését a kannabisz legalizálásával, dekriminalizálásával és orvosi felhasználásával kapcsolatban. Az NVB az ENSZ kábítószer-egyezményére hivatkozva tagadta meg a Magyar Liberális Párt aláírásgyűjtő-kezdeményezését, miközben már évek óta több ENSZ-tagállamban is részben legális vagy dekriminalizált a kannabisz fogyasztása.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják azt, hogy a kormány a beteg emberek gyógyulását akadályozza a kannabisz orvosi célú felhasználásának elutasításával. A modern egészségügyben ugyanis a kannabiszt előszeretettel használják görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású szerként. Számos krónikus betegséget mellékhatások nélkül gyógyít.

Minden egészségügyi szakember egyetért abban, hogy a kannabisz használata nem jelent nagyobb egészségügyi kockázatot, mint a dohány vagy az alkoholfogyasztás. Elfogadhatatlan, hogy az NVB politikai okokból gátat szab annak, hogy a magyar emberek kifejezzék álláspontjukat a kannabisz legalizálásával kapcsolatban. A Magyar Liberális Párt továbbra is kiáll a teljes körű legalizáció, illetve minden ebbe az irányba mutató érdemi lépés mellett, és addig nyújtja be kérdéseit az NVB-nek, amíg jóvá nem hagyják a népszavazást. Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese hétfőn sajtótájékoztatón ad részletes tájékoztatást a további lépésekkel kapcsolatban.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK