Belépek a Pártba
10 július
2018
HÍR
434 látogató

Az NVB tagjaitól és a nyilvánosságtól kérünk segítséget a kannabisz-népszavazásért

A Magyar Liberális Párt az elmúlt fél évben hatszor nyújtott be kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz annak érdekében, hogy népszavazást tarthassunk a kannabisz dekriminalizálásáról és legalizálásáról. Az NVB mind a hat alkalommal elutasította a népszavazási kérdéseinket; hol egy kérdésünkben található vesszőbe kötöttek bele, hol kétértelműségre hivatkozva dobták vissza a kezdeményezésünket, és minden alkalommal nemzetközi szerződésekre hivatkoztak. Hiába kértünk javaslatokat a legjobb jogászoktól, hiába tettük fel kérdéseinket elölről hátra és fordítva is, sorra elbuktak a kezdeményezéseink.

Ebből elég volt! Arra kérjük az NVB tagjait és kiemelten annak elnökét, adjanak javaslatot ők! Mondják el végre, hogyan tegyük fel a kérdésünket, hogy az át is mehessen a bizottságon. Arra kérjük az NVB tagjait, ne gátolják azt, hogy az emberek véleményt mondhassanak a kannabisz fogyasztásáról! Ne hivatkozzanak tovább a nemzetközi javaslatokra se, hiszen a fejlett, nyugati, demokratikus országokban, Amerikától kezdve Svájcon át egészen Izraelig mindenhol dekriminalizálják és legalizálják a kannabiszt.

A Liberálisok az NVB tagjaihoz intézett felkérés mellett elindítanak egy kezdeményezést is, amelynek szintén az a célja, hogy végre olyan kérdést találjunk, amit jóváhagy a bizottság. Bárki küldhet nekünk javaslatokat emailben vagy a közösségi felületeinken, hogy hogyan tegyük fel a kérdésünket. Nem adjuk fel: mindaddig be fogjuk nyújtani a kérdéseinket, amíg népszavazás nem lesz, vagy érdemben nem változik a törvény. Továbbá felszólítjuk a kormányt, és az NVB-t, ne gátolja tovább, hogy a magyar emberek dönthessenek a kannabisz dekriminalizálásáról és legalizálásáról!

 


 

Budapest, 2018. július 10., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt arra kéri a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjait, hogy nyújtsanak segítséget a kannabisz legalizációjáról szóló népszavazási kérdés elkészítéséhez.

A párt elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ügyben eddig hat különböző formában nyújtottak be népszavazási kérdést, de a bizottság egyiket sem hagyta jóvá. Sermer Ádám hangsúlyozta, az NVB mint testület, nem adhat segítséget a kérdés elkészítéséhez, de a tagjai igen. Ezért őket egyenként kérik fel, hogy segítsenek megfogalmazni egy olyan kérdést, amit a Nemzeti Választási Bizottság várhatóan jóváhagy majd – közölte.

A politikus úgy fogalmazott: az NVB-nek nem az a munkája, hogy a kormánynak tetsző kérdéseket átengedje, a nem tetszőket pedig akadályozza. Ehelyett a bizottságnak elő kell segítenie, hogy a társadalom a számára fontosnak tartott kérdésekben elmondhassa a véleményét – jelentette ki.

Sermer Ádám egyúttal azt kérte, hogy aki egyetért a kannabisz teljes vagy részleges legalizálásával, illetve dekriminalizálásával, juttassa el hozzájuk ötleteiket.

Kérdezték az ellenzéki politikust arról, hogy a Fővárosi Főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, mert a Jobbik kampányra költötte azokat az adományokat, amelyeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) bírságának kifizetésére gyűjtöttek. Úgy vélekedett, hogy a kormány antidemokratikus módon, az ÁSZ-on keresztül támadja az ellenzéki pártokat, de az “kívülről is tökéletesen látszott”, hogy a Jobbik számtalan szabálysértést követett el.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK