Belépek a Pártba
21 április
2015
HÍR
554 látogató

Az MNB hagyjon föl az EKB által is kritizált pazarló gazdálkodással

A Liberálisok hónapok óta ostorozzák a Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Bankot pazarló, urizáló gazdálkodásáért, az adófizetők pénzének hanyag kezelése miatt, ami immár az Európai Központi Banknak (EKB) is szemet szúrt.

Az EKB 2014-es jelentésében külön is foglalkozik az MNB ingatlanbefektetési, műtárgyvásárlási, alapítványi programjaival, mert azok méretüknél fogva is ellentétben állnak a monetáris finanszírozás tilalmával, mivel úgy is tekinthetők, hogy az MNB állami feladatokat vállal át vagy más módon pénzügyi  előnyöket biztosít az államnak. A jelentés szerint az EKB szoros figyelemmel fogja követni ezt a tevékenységet a jövőben.

Többször felhívtuk a nyilvánosság figyelmét arra, hogy a Matolcsy-féle ingatlanvásárlások, műtárgyvásárlások, alapítványrendelések nemcsak szükségtelenek és a jegybank feladatkörén kívül esők, hanem kifejezetten törvénytelenek. A jegybanktörvény egyértelműen tiltja a költségvetés jegybanki finanszírozását, amikor pedig az MNB állami, költségvetési intézmények ingatlanjait vásárolja meg ezt a tilalmat kívánja megkerülni. Hasonló az az eset is, amikor az MNB által létrehozott alapítványok állampapírban tartják vagyonukat.

A Liberálisok ismételten felszólítják az MNB-t, ill. annak vezetését, hogy hagyjon fel a pazarló gazdálkodással, törvénysértő gyakorlatával és haladéktalanul számolja fel az eddig létrehozott alapítványait.

Bodnár Zoltán, gazdaságpolitikus

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK