Belépek a Pártba
03 augusztus
2015
HÍR
526 látogató

Az MNB a nemzetközi irodákkal kapcsolatban csak a megnyitás tényét nem titkolja

A tervezett hatból már a 2. külföldi irodáját nyitja meg az MNB, Matolcsy György azonban még mindig nem hajlandó elárulni, mennyiért bérli az irodákat a jegybank, ill. mennyit vesz el az adófizetők pénzéből azok működtetése. Nem árulja el Matolcsy azt sem, mennyiért dolgoznak a külföldi irodákban a jegybank alkalmazottai és a bérükön kívül milyen juttatásokban részesülnek, milyen lakhatási körülményeket biztosít nekik az MNB és mennyiért. Titkolózik Matolcsy annak ellenére is, hogy már a Nemzeti  Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is utasította a jegybankot a közérdekű adatok, a munkaszerződések kiadására.

Matolcsy György még mindig úgy gondolja, nem tartozik senkire, hogy mire költi a pénzt az MNB, de titkolózásával csak további költségekbe veri intézményét. Ahelyett, hogy kiadta volna a közérdekű adatokat egy postabélyeg áráért, most a bírósági per költségeit lesz kénytelen fizetni, mivel a Liberálisok a nemzetközi irodákkal kapcsolatos valamennyi személyi és dologi jellegű kiadás megismeréséért bírósághoz fordultak.

A Liberálisok szerint az továbbra is érthetetlen szakmai szempontból, hogy egy uniós tagország jegybankjának mi szüksége volt két másik uniós tagország nagyvárosában irodát nyitni a kapcsolattartáshoz, ahhoz, hogy ,,az elemző munka bekapcsolódjon a nemzetközi tudományos vérkeringésbe”.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK