Belépek a Pártba
02 február
2021
HÍR
583 látogató

Az ittasan balesetező fideszes diplomata balesetét is velünk fizettették ki

Pontos tájékoztatást kérünk a Külügyminisztériumtól, hogy mekkora kárt kellett megtéríteni a magyar adófizetők pénzéből, miután Szalay-Bobrovniczky Vince fideszes bécsi nagykövet ittasan balesetet okozott szolgálati autójával az osztrák fővárosban 2013-ban. Szeretnénk kikérni a balesettel kapcsolatos minden dokumentációt, mert a hírek szerint a fideszes nagykövet úgy kérte a kár megtérítését, hogy előtte nem vallotta be, ittasan vezetett. Az esetet súlyosbítja, hogy az ittas nagykövettel utazott a családja is, és a sofőr eggyel több embert vitt a kocsiban a megengedettnél. A balesetben ráadásul két ember is megsérült. Szeretnénk megtudni, hogy miért tussolták el az ügyet. Hogyan maradhatott a nagykövet pozíciójában, miután megszegte a törvényt, és felelőtlen tettével nemcsak Magyarország diplomáciai kapcsolatait, de több ember életét is veszélybe sodorta. Szeretnénk megtudni, volt-e bármilyen következménye az ittas vezetésnek. Részesítették-e megrovásban a nagykövetet? Szeretnénk megtudni, miért az adófizetőkkel fizettetik ki az ittas fideszes diplomata által okozott kárt. Szeretnénk megtudni, ki fizette ki a baleset után kiszabott büntetést, és ki állta a baleset miatt megnövekedett biztosítási díjat? Szalay-Bobrovniczky Vince az ittas vezetés után megítélésünk szerint közfeladat ellátásra, Magyarország hivatalos képviseletére méltatlanná vált, de megszoktuk már, hogy az Orbán-kormányra és a Fidesz kegyeltjeire más erkölcsi és morális mérce vonatkozik, mint a többi emberre. Ezt bizonyítja, hogy a nagykövet ma államtitkári rangban a Miniszterelnökség civil- és társadalmi kapcsolataiért felel. Ennyit a Fidesz-féle keresztény, konzervatív, nemzeti értékrendről.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt ügyvivője

 

Kép forrása: MTI

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK