Belépek a Pártba
21 augusztus
2018
HÍR
1077 látogató

Az Imrédy-korszakot idézi az Orbán-kormány

A Magyar Liberális Párt szerint aggodalomra ad okot, hogy az Orbán-kormány az antiszemita Imrédy-kabinet hagyományát idézve, keresztes zászlókat tűzött a parlamentre. A keresztes zászlók helyett itt lenne az ideje, hogy végre az uniós lobogók kerüljenek vissza a helyükre.

 

A Liberálisok felhívják rá a figyelmet, hogy a mindenkori magyar kormány feladata az, hogy vallástól és hittől függetlenül, minden magyar embert képviseljen, ne csak a keresztényeket. Az államalapítás pedig az egész magyar nemzet ünnepe, amelyet nem sajátíthat ki egyetlen felekezet és politikai oldal sem. A Magyar Liberális Párt emlékeztet rá, hogy utoljára abban az évben tűztek ki a parlamentre keresztes zászlókat, amikor az első zsidótörvényt elfogadták és a másodikat éppen előkészítették. Imrédy Béla a keresztény értékekre és a nemzeti érzelmekre hivatkozva járult hozzá magyar állampolgárok jogfosztásához és a II. világháború népirtásához. Pechére, saját vesztét is a túlcsorduló gyűlölet okozta: miután kiderült, hogy a saját maga által támasztott törvényi feltételeknek a saját családja sem felelne meg, kénytelen volt lemondani a miniszterelnökségről. A Liberálisok szerint az európai Magyarországon minden embert egyenlő jogok kell, hogy megillessenek, és az állam nem kivételezhet egyetlen egyházzal és felekezettel sem. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak, hogy az Országházra keresztes zászlókat tűztek ki augusztus 20-án, és ezért tartjuk indokoltnak, hogy az európai zászló végre visszakerüljön a Parlamentre. A Fideszt és az Orbán-kormányt pedig  arra kérjük, hogy a megosztó emlékezetpolitika és a kétes múltú történelmi személyek felemelése helyett gondoskodjon róla, hogy a jövőben augusztus 20-án minden magyar ember büszkén ünnepelhesse az államalapítást.

Fotó: Szinnay Gábor az index.hu-n keresztül

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK