Belépek a Pártba
10 október
2018
HÍR
1531 látogató

Az illiberális állam még a hajléktalanokat is kifosztja

A hajléktalanok világnapján a Magyar Liberális Párt tiltakozik amiatt, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány semmibe veszi az otthontalanok alapvető emberi jogait. A Fidesz nemcsak büntethetővé tette az utcán életvitelszerű tartózkodást, de arra is felhatalmazta a hatóságokat, hogy a hajléktalanok vagyontárgyait elkobozzák. Október 15-től ráadásul meg is semmisíthetik azokat a tárgyakat, amelyeknek a tárolását nem tudják megoldani.

Érthetetlen és döbbenetes, hogy a kormánypárti többség hogyan vezethetett be egy ilyen szabályt épp a hideg időjáráshoz időzítve. Mi fog történni azokkal az emberekkel, akik nem akarnak a hajléktalanszállóba menni? Hogyan védekezzenek a hideg ellen az utcán, ha takarójukat, matracaikat és meleg ruháikat elveszik tőlük, hogy aztán megsemmisítsék azokat?

Az illiberális állam valójában az embertelenség szinonimája. A Fidesz úgy kényszeríti a hajléktalanokat az utca elhagyására, hogy közben nem gondoskodik számukra megfelelő szálláshelyről. Országszerte csak 11 200 férőhely van a hajléktalan szállókon, az otthontalan emberek száma azonban ennek akár háromszorosa is lehet Magyarországon. A Fidesz cinizmusát mutatja, hogy a hajléktalanságot a jelenleg hatályos törvények közmunkával és pénzbírsággal büntetik. A Liberálisok szerint az egyre embertelenebb szabályozás helyett megfelelő szakmai segítségre és erős szociális hálóra lenne szükség. A bajbajutottakat nem üldözni, hanem támogatni kellene!

 

FOTÓ: 444.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK