Belépek a Pártba
20 november
2017
HÍR
654 látogató

Az illiberális állam legfőbb vesztesei a gyermekek

A Magyar Liberális Párt a gyermekszegénység felszámolására és a családon belüli erőszakkal szembeni határozott fellépésre szólítja fel a kormányt a gyermekek jogainak világnapja alkalmából. 

A Liberálisok felhívják a figyelmet arra, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint Magyarországon a hét év alatti gyermekek 42,2 százaléka szegénységben él. 130 ezer gyermeknek állandó nélkülözéssel kell szembenéznie, miközben legalább 50 ezren rendszeresen éheznek. 110 ezer gyermek fürdőszoba nélküli és 150 ezer gyerek WC nélküli házban él, 200 ezer gyerek otthonában pedig nincsen áram. Ehhez képest az Orbán-kormány azt állítja, hogy Magyarországon felszámolták a gyermekéhezést és a nyomort. A Fidesz kormányzásának hatására a gyermekszegénység aránya közel 4 százalékkal magasabb nálunk, mint az uniós országok átlaga.

A Magyar Liberális Párt szerint tovább rontja a gyermekek helyzetét, hogy a gyermekvédelmi rendszer még a nagyvárosokban is súlyosan alulfinanszírozott, a kisebb településeken viszont lényegében nincs ellátás. Magyarországon a hivatalos adatok szerint 180 ezer veszélyeztetett gyermek van, a tényleges szám azonban ennél jóval nagyobb lehet. Az ellátórendszer viszont képtelen megvédeni őket az erőszaktól a súlyos forrásáhiány miatt. A gyermekvédelmi törvény szigorítása önmagában nem elég ahhoz, hogy a helyzet megváltozzon, azonnali támogatásra lenne szüksége a szektornak a gyermekek védelme érdekében.

A Liberálisok a gyermekek jogainak világnapján arra kérik a kormányt, hogy az értelmetlen stadionépítések és presztízsberuházások helyett tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy semelyik gyereknek ne kelljen nélkülöznie, és minden gyermek egyenlő eséllyel és biztonságban készülhessen az életre.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK