Belépek a Pártba
10 július
2014
HÍR
898 látogató

Az Igazságügyi Bizottság határozata Magyarország szégyene

 

Elfogadhatatlan ahogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága lesöpörte asztaláról 10 vallási közösség egyházi elismerését. Tette a bizottság ezt annak ellenére, hogy a szervezetek Balog Zoltán miniszter szerint is megfeleltek a törvényi és átvilágítási előírásoknak. Az Igazságügyi Bizottság semmibe vette az Alkotmánybíróság és a strasbourgi bíróság döntését, a magyar törvényeket és semmibe vett alapvető demokratikus jogokat.

A hazai kisegyházak kálváriája a Fidesz-kormány egyházügyi törvényével kezdődött, melynek alapján már nem a bíróságok, hanem a parlament dönthetett az egyházzá minősítésről. A törvény a fellebbezés lehetőségét is kizárta. A jogszabályt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte, ám a kormány megoldotta a kérdést és szokása szerint az Alaptörvény módosításával tette alkotmányossá az egyházi jogszabályt, melyről a strasbourgi emberi jogi bíróság is kimondta, hogy sérti a vallás- és egyesülés szabadságát.

Az Igazságügyi Bizottság határozata, amely nem javasolja az Országgyűlésnek  a szervezetek egyházzá nyilvánítását, a Liberálisok számára elfogadhatatlan. A bizottság eljárása ellentétes minden demokratikus és uniós alapelvvel. Szégyen, hogy Magyarországon ez megtörténhetett, szégyen hogy egy parlamenti bizottság nyíltan tiporhatja a vallásszabadságot, a gyülekezési szabadságot, s ezáltal azokat a jogokat, melyek a demokrácia alapvető elemei.

Az Orbán-rezsim kormányzás helyett mást sem csinál, mint alapvető szabadságjogokainktól foszt meg valamennyiünket, minden magyar állampolgárt.  A választások utáni hetekben minden eddiginél erőteljesebben épül az a diktatórikus rendszer, melynek azt hittük, a rendszerváltáskor búcsút mondtunk.
A leghatározottabban kérjük a kormányt, hogy ősszel, az ügy parlamenti szavazásánál. ne ismételje meg a most történteket, ne hivatkozzon a bizottság indoklására, miszerint ez a 10 szervezet ,,nem alkalmas az állammal való együttműködésre”. Éppen a fordítottja igaz ennek: az állam nem alkalmas arra, hogy saját érdekkörén kívül bárkivel együttműködjön, bárkit megtűrjön.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK