Belépek a Pártba
16 február
2017
HÍR
738 látogató

Az FKF teljes átvilágítását követeli a Magyar Liberális Párt

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) teljes átvilágítását követeli a Magyar Liberális Párt (Liberálisok), amely támogatja a cég szakszervezetének sztrájkfelhívását.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az FKF 2010 óta “botrányról, botrányra bukdácsol”, és eközben egyre alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújt a főváros lakóinak. Az FKF élén az említett időszakban több vezérigazgató váltotta egymást, tavaly pedig a cég egyik volt dolgozójáról kiderült, hogy bennfentes információk segítségével nyert egy pályázatot. Kiszivárgott egy tavaly év végi dolgozói gyűlésen készült hangfelvétel is, amelyen Csontos István vezérigazgató arról beszél, hogy az elmúlt években használhatatlan célgépeket vásároltak az uniós forrásokból – sorolta a politikus.
A liberális politikus elkerülhetetlennek nevezte, hogy az ügy kivizsgálásába az Európai Csalás Elleni Hivatalt (OLAF) is vonják be.
Szabadai Viktor azzal folytatta, hogy a zrt. a szakszervezet egyetlen béremelési kérését sem támogatta. Eközben csökken a dolgozói létszám, állandó a munkaerőhiány, emiatt nő a ledolgozott munkaórák száma, ezért minden tisztelet megilleti a dolgozókat – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy egyetértenek a sztrájkkövetelésekkel.
A szakszervezet 2016-tól 2018 végéig 30 százalékos bértömegnövelést követel a munkáltatótól, az FKF ezzel szemben 4 százalékos fizetésemelést helyezett kilátásba. A szakszervezet úgy tervezte, hogy február 20-án, hétfőn műszakkezdéstől este hatig sztrájkol, ha pedig ezután sem születik meg a bérmegállapodás, akkor február 27-én már a bérmegállapodás megkötéséig, vagyis határozatlan ideig. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ugyanakkor csütörtökön elutasította a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 beadványát, amelyben a még elégséges szolgáltatások mértékének megállapítását kérte – közölte a szakszervezet csütörtökön az MTI-vel. A bíróság ezt azzal indokolta, hogy a szakszervezet kérelme idő előtti, mert még zajlanak a bértárgyalások a munkáltatóval. A határozat azt is jelenti, hogy a február 20-ára meghirdetett sztrájkot nem tudják jogszerűen megtartani – közölték.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK