Belépek a Pártba
19 március
2019
HÍR
459 látogató

Az Európai Néppártban nincs helye a Fidesznek

A Fideszhez hasonló, szélsőséges és populista pártokkal nem egyezkedni kell, hanem hermetikusan el kell zárni őket. Orbán Viktor bár próbálta elhitetni az Európai Néppárttal, hogy kész a kompromisszumokra, valójában a Fidesz elnöke egyet sem teljesített a néppárt csúcsjelöltjének, Manfred Webernek a feltételeiből:

  1. Orbán Viktor valójában nem kért bocsánatot a néppárttól

Bár Orbán Viktor írt „bocsánatkérő levelet” a néppárt vezetőinek, valójában csak a „nyelvezetért” kért bocsánatot, a „hasznos idiótákról” szóló álláspontját azonban fenntartotta.

  1. Nem ért véget a Brüsszel-ellenes kampány

Bár a Jean-Claude Junckert támadó plakátokat leszedték Weber budapesti látogatása miatt, az eredeti tervek szerint az új plakátok nem Orbán családpolitikájáról szóltak volna, hanem Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltjének támadásáról. A Brüsszel-ellenes kampány ráadásul továbbra sem ért véget, Orbán Viktor március 15-i beszédében továbbra is fenntartotta az EU-ellenes, nacionalista, kirekesztő és gyűlöletkeltő politikáját.

  1. Orbán Viktor nem rendezte a CEU ügyét

…és feltehetően nem is fogja. A Fidesz korábban is arra hivatkozva kerülte ki a kérdést, hogy a jelenleg hatályos törvények nem teszik lehetővé a CEU-val való megállapodást. Ezeket a törvényeket azonban a kétharmados Fidesz-kormány erőltette át az Országgyűlésen.

A felsorolásból is látható, hogy Orbán Viktor nem képes bocsánatot kérni, a kompromisszumokra, ehelyett tovább folytatja Brüsszel-ellenes kampányát, és kiszorítja a CEU-t Budapestről. A Liberálisok szerint ha az Európai Néppárt hű akar maradni az értékeihez, akkor csak egy út lehetséges: ki kell zárni a Fideszt a pártcsaládból. Weber és a néppárt presztízsveszteség nélkül nem veheti pártfogásába a szabadságkorlátozó lépésekre épülő fideszes politikát. Ha az Európai Néppárt nem szakít Orbán Viktorral és hagyja, hogy az Európa-ellenes, szélsőséges és populista Fidesz diktálja a feltételeket, akkor a pártcsalád végérvényesen elveszíti néppárt jelleget. A Magyar Liberális Párt reméli, hogy az Európai Néppárt március 20-án nem pillanatnyi érdekei, hanem értékei mentén fog döntést hozni, és hű marad a demokrácia, a szolidaritás, az európai integráció és a keresztény értékek igazi híveihez.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK