Belépek a Pártba
09 augusztus
2018
HÍR
613 látogató

Az EU szerint állatkínzás a hármas metrón utazni

A Magyar Liberális Párt felhívja Tarlós István figyelmét arra, hogy hőségriadó idején a légkondicionáló nélküli 3-as metrón utazni az EU állatvédelmi szabályozása (81. oldal 5/b pont) szerint is állatkínzásnak minősülne. Az uniós törvény ugyanis előírja, hogy csak olyan járműben szállíthatóak állatok, amelybe minden élőlény számára 5 °C és 30 °C közötti hőmérsékletet biztosítanak. A hármas metró vagonjaiban azonban az elmúlt napokban ennél rendszeresen nagyobb melegben kellett utaznia az embereknek, ráadásul előre láthatóan egyhamar nem is múlik el a forróság. Az uniós állatvédelmi törvény rendkívüli esetekre még 5 °C-os extra eltérést engedélyez, azonban a 3-as metró még ennek az elvárásnak sem képes megfelelni sok esetben.
A főváros lakosainak jelenleg olyan körülmények között kell utazniuk, amely a hatályos uniós törvények szerint állatkínzásnak minősül. Mindeközben Tarlós Istvánt és a többi fideszes városvezetőt előre hűtött luxusautókkal szállítják a városban. A Liberálisok szerint súlyos egészségügyi kockázatokkal jár, hogy a felújított orosz metrókocsikból kispórolták a léghűtő berendezéseket. A korszerűtlen szellőzés különösen nagy kockázatot jelent a fiatalok, az idősek, a várandós és beteg emberek számára. A XXI. században elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy egy világvárosban az utasoknak saját levükben kell megfőniük, ha el akarnak jutni egyik pontból a másikba. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Tarlós István vezetésével annyiból újíttatták fel az orosz kocsikat, amennyiből új, légkondicionálóval ellátott járműveket is lehetett volna venni. A Liberálisok szerint amíg a törvény alapján állatokat sem lehetne szállítani a 3-as metrón, addig embereket sem lenne szabad. Ezért a 3-as metró leállítását és azonnali válságterv kidolgozását kérjük a főváros vezetésétől, hogy minél előbb légkondicionáló kerülhessen a kocsikba. Amíg erre nem kerül sor, addig hűtött buszokkal helyettesítsék a teljes vonalon a 3-as metrót!
Az állatvédelmi szabályozás: http://www.vkszi.hu/cikk/252_1.pdf
Kép: metroert.hu
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK