Belépek a Pártba
21 július
2014
HÍR
1009 látogató

Az Alkotmánybíróság törvényesítette a Fidesz választási csalását

Az Alkotmánybíróság immár nem ellensúlya, hanem tartóoszlopa lett a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER). A Magyar Liberális Párt az Alkotmánybíróság mai döntése után is úgy gondolja, hogy a Fidesz minden idők legnagyobb és legnyilvánvalóbb választási csalását hajtja végre a fővárosi választási rendszer átszabásával. Teszi ezt a kormány immár törvényesítve, az Alkotmánybíróság jóváhagyásával. A választási rendszer gyors és indokolatlan átszabása bizonyíték arra, hogy a kormánypárt fél a budapestiektől, fővárosi hatalmának elvesztésétől.

A Fidesz törvénye működésképtelenné teszi Budapestet, állandósítani fogja a káoszt, hiszen most már biztos, hogy Budapest megszűnik egységes város lenni. Már ma is háttérbe szorulnak a főváros egységes szempontjai a kerületi érdekek mögött, de a Fidesz javaslata a helyzetet tovább rontva 23 városrész laza együttműködésévé teszi Budapest irányítását. Az is világosan látszik, hogy a Fidesz csökkenteni akarta a főváros vezetésének hatáskörét, hogy a kormány ily módon szerezzen nagyobb hatalmat Budapest fölött.

A Liberálisok szerint pont az ellenkezőjére lenne szükség, mint amit a Fidesz csinál: a fővárost erősíteni, a kerületek hatalmát pedig csökkenteni kellene, mert kisebb bürokráciára és egységesebb Budapestre van szükség. A Magyar Liberális Párt ennek eléréséért nyújtotta be a City-koncepcióra vonatkozó javaslatát az Országgyűlésnek.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK