Belépek a Pártba
27 január
2019
HÍR
1141 látogató

Auschwitz felszabadulásának évfordulóján kegyelettel emlékezünk a holokauszt áldozataira

2019. január 27-én 74 éve, hogy a szovjet Vörös Hadsereg felszabadította az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábort. A Liberálisok az évforduló alkalmából kegyelettel emlékeznek a holokauszt hatmillió áldozatára, köztük az ártatlanul meggyilkolt közel hatszázezer magyar állampolgárra.
Auschwitz egy önmagán túlmutató szimbólum: semmi máshoz nem hasonlítható szörnyűségével együtt arra emlékeztet, hogy soha többé nem tűrhetjük el a jogfosztást, a diszkriminációt, az antiszemitizmust és a rasszizmust társadalmunkban és megalkuvás nélkül kell küzdenünk azokkal a politikai erőkkel szemben, amelyek ezzel ellentétes törekvéseket fogalmaznak meg.
A mai évforduló kapcsán fontosnak érezzük kijelenteni: elutasítjuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének azt a hazug történelemszemléletét, amely a magyarországi holokausztot kizárólag a német megszállás következményeként kezeli, hiszen a magyar állam és a magyar nemzet felelőssége elvitathatatlan: a numerus clausus és az első zsidótörvény bevezetésétől egyenes út vezetett a deportálásokig, amelyek az akkori államapparátus, közigazgatás és a hatóságok közreműködése valamint a többségi társadalom közönye nélkül nem valósulhattak volna meg.
Kötelességünk emlékezni a holokauszt szörnyűségére, amely a magyar nemzet tragédiája is. Auschwitz a legnagyobb temetőnk, hiszen az ott kegyetlenül elpusztítottak közül minden harmadik áldozat magyar állampolgár volt.
Zihronó livráhá – Emlékéből fakadjon áldás!
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK