Belépek a Pártba
07 november
2020
HÍR
970 látogató

Amerikai választás: Orbán, jöhet a B-terv!

Szívből gratulálunk Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok új, demokrata elnökének a választáson aratott győzelméhez. Nagy öröm, hogy az USA új vezetője az elődjével szemben elkötelezett védelmezője az alapvető emberi jogoknak és a demokratikus értékeknek. Nagy megkönnyebbülés számunkra, hogy a szélsőséges és populista Donald Trumpnak végül csak egy ciklust engedtek az amerikaiak.

Biden győzelmével a világpolitikában is egy nyugodtabb, kiszámíthatóbb és békésebb időszakra számíthatunk, a demokrata politikustól a szabadságjogok erős képviseletét várjuk a nemzetközi színtéren is.

A magyar-amerikai kapcsolatokat ásta alá az Orbán-kormány azzal, hogy az amerikai választások előtt egyértelműen kiálltak a később vereséget szenvedő Donald Trump mellett. Orbán Viktor a Reutersnek még szeptember végén azt nyilatkozta: biztos benne, hogy Trump fog nyerni, és nincs B-terve arra az esetre, ha másképp történne. Úgy látszik, a Fidesz elnökét 30 éves rutinja mégis cserben hagyta. Trump feltétlen támogatásával Orbán a legerősebb és egyik legfontosabb nyugati szövetségesünkkel való jó viszonyt sodorta veszélybe. Elfogadhatatlan és roppant káros, hogy a magyar miniszterelnök ennyire elbizakodottan tette le a voksát a végül elbukó elnök mellett. Reméljük, hogy legkésőbb 2022-ben ezt a hibát is helyre tudjuk hozni. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az egységes ellenzék itthon világos alternatívát kínáljon a szélsőséges és populista Fidesszel és vezetőjével szemben. Mi továbbra is ezért, a magyar demokrácia helyreállításáért fogunk dolgozni.

 

Kép forrása: index.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK