Belépek a Pártba
01 március
2017
HÍR
462 látogató

Álszentség plusz központosítás egyenlő káosz

Az oktatás helyzetének javítása érdekében a Történelemtanárok Egyletének követeléseit is beépítve, határozati javaslatot szövegezett a Magyar Liberális Párt, melynek legfontosabb pontjait Fodor Gábor, a párt elnöke, független országgyűlési képviselő ismertette ma az Országgyűlés Kulturális Bizottsága előtt. Ezek közös nevezője, hogy az iskolapolgárok életébe azonnali életminőség javulást hoznának. A javaslatok azonban süket fülekre találtak a kormánypártok részéről.

 

  1. A kötelező hittan és erkölcstan haladéktalanul kerüljenek ki a tantervből, helyettük a gazdasági és jogi ismeretek, valamint a demokráciaismeret alaptantervben kötelező tárgyként szerepeljenek.
  2.  Újra legyen szabad tankönyvválasztás – a kísérleti tankönyvek megbuktak.
  3. Bevezethessék a sportágválasztó féléveket, amelyek racionalizálnák a mindennapos testnevelést.
  4. Bárminemű változtatás, amely érinti az érettségizőket, vagy bármely közoktatási mérföldkövet megmászó diákokat, kizárólag felmenő rendszerben legyen bevezethető.

 

A Fidesz és a KDNP képviselői szemmel láthatóan nem értették, mi a gond azzal, hogy valódi erkölcsösségre van szükség az álszentség helyett, és hogy a moralitást nem egy tantárgy keretében sajátítja el a diák. A szabad tankönyvválasztásra vonatkozó felvetést gyakorlatilag negligálták, a sportágválasztó félévek rendszerével kapcsolatosan pedig azért értetlenkedtek, mert továbbra sem tudnak megszabadulni a központosító szemlélettől, emiatt pedig nem tudják elképzelni a helyzetet, hogy a helyi önkormányzat bevonásával, a településen vagy az iskola vonzáskörzetében egyébként is működő sportegyesületek edzőinek bevonásával oldják meg a kötelező testnevelés-oktatás egy részét.

 

A volt oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa – képviselőtársaival együtt – úgy ítéli meg, hogy a „felmenő rendszer” kifejezést azt takarja, hogy a diákok fél évvel az őt érintő változtatás bevezetés előtt értesülnek a módosításról, ez a kép azonban hamis. Minden diáknak joga van hozzá, hogy akkor szembesüljön a rá váró feladatokról, mérföldkövekről, amikor az adott oktatási intézményben megkezdi tanulmányait. A hatalom a Kulturális Bizottság mai ülésén bizonyította, hogy továbbra is ragaszkodik az oktatási rendszerben fenntartott álszentséghez, a végtelenített központosításhoz és az ezek által okozott káoszhoz.

Bősz Anett

Ügyvivő

Liberálisok

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK