Belépek a Pártba
20 július
2016
HÍR
1007 látogató

Aggasztó törökországi fejlemények – aggasztó magyar kormányzati reakcók

A demokratikus világ vezetői elítélték a török katonai puccskísérletet és egyetértettek a demokrácia helyreállítására tett erőfeszítésekkel. Mára azonban egyre világosabbá vált, hogy a katonai puccskísérletet Erdogan elnök az ellenfeleivel történő brutális leszámolásra, az antidemokratikus és autoriter hatalomgyakorlás kiteljesítésére kívánja felhasználni. A tisztogatás során több ezer katonát, ellenzéki aktivistát, újságirót tartóztattak le  a hatóságok, a hírek szerint igen kíméletlen körülmények között tartják őket fogva és felmentettek közel háromezer bírát, a legfelsőbb bíróság tagjait és más prominens személyiségeket. A demokratikus világ vezetől, köztük John Kerry amerikai külügyminiszter, Angela Merkel német kancellár és még nagyon sok nyugati politikus élesen bírálta ezeket a fejleményeket és figyelmeztette Erdogant ezeknek a lépéseknek a következményeire.
Sajnálatos, hogy a magyar diplomácia vezetője ebben az ügyben több lkalmommal is disszonáns hangon szólalt meg: a nyugati vezetők közül egyedüliként vette át Erdogan értelmezését a puccskíséletről, miszerint terrorista cselekmény történt. Sietett előre igazolni a súlyos túkapásokat és azt mondta, hogy kormánya elismeréssel adózik a törökök terrorellenes harcának, azaz a török vezetés megtorló intézkedéseinek. Szerinte most minden külső segíteni akarás hátráltatja a törökországi rendezést és most a szolidaritás a legfontosabb a török vezetés számára.
A Liberálisok élesen elitélik a török vezetés durva bosszúhadjáratát, amely Törökországot egyre inkább eltávolítja az EU-tól és az európai értékektől. Egyúttal elvárják a magyar diplomáciától, hogy tegye világossá elkötelezettségét a demokrácia és a jogállamiság értékei iránt és ezt tegyék nyilvánvalóvá a magyar és a nemzetközi közvélemény számára.
Szent-Iványi István, külpolitikus, Magyar Liberális Párt – Liberálisok
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK