Belépek a Pártba
10 június
2017
HÍR
520 látogató

A Taigetosz-törvény több tízezer diákot lehetetlenít el

Áder János tegnap aláírta a Taigetosz-törvényt, amely nem pusztán a szakmaiságot, de az emberséget és az alapvető jogok tiszteletben tartását is nélkülözi. A beilleszkedés- és tanulászavaros, valamint sajátos nevelési igényű gyerekek bizonyos tantárgyak osztályzása alól való mentesítése nem azért szükséges, mert ezek a gyerekek „nem tudnak küzdeni”, ahogyan a kormány állítja, hanem azért, mert olyan nehézségekkel küzdenek beilleszkedés, olvasás, írás vagy számolás terén, amelyet a többi gyerek el sem tud képzelni.

A kormány és az államfő ismét bizonyította: oktatásügyben nem a szakma követése, nem a diákság jóléte és a társadalom jövője a cél, hanem a teljesen elhibázott orbáni elképzelés kiszolgálása, mely szerint az a gyerek, aki nem áll be a sorba, azt érdemli, hogy megalázzák.

Felmerül a gyanú, hogy a Fidesz szándékosan játszik arra: ezek a gyerekek már az általános iskola során szakadjanak le társaiktól az iskolai előre menetelben, így kevesebben jelentkeznek majd az amúgy is csökkentett gimnáziumi férőhelyekre, és többen kapják kényszerpályaként a lebutított szakképzést. Amennyiben ezeknek a gyerekeknek nem pusztán az iskolai éveik, de az egész életük egy kényszerpálya lesz, azt Orbán Viktornak és szervilis kiszolgáló személyzetének köszönhetik.

Bősz Anett

Ügyvivő
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK