Belépek a Pártba
14 január
2015
HÍR
1163 látogató

A Széll Kálmán tér a Várkert Bazár sorsára juthat

Már most tudható, hogy a Széll Kálmán tér teljes körű, szakszerű felújítása nem végezhető el a kívánt rohamtempóban, így várhatóan 2016 elejétől egészen a választásokig a Széll Kálmán tér a Várkert Bazár sorsára jut, azaz havonta egyszer átadják majd.

A Tarlós vezette Főváros – annak ellenére hogy a Parlament már 2010-ben 3 milliárd forintot szavazott meg a tér rekonstrukciójára – 2011 áprilisáig nem csinált semmit, azt követően is csak a teret nevezték át. Ezután másfél év kellett ahhoz, hogy a közgyűlés elfogadja az átépítés koncepcióját és kiírja a tervpályázatot. A nyertes Főmterv tervei alapján a rekonstrukció 2014-ben már befejeződött volna, igaz ekkora már mintegy 1.2 milliárd plusz költséget sikerült becsempészni a korábban megszavazott 3 milliárd mellé.

A BKK csak 2014 januárjában írt ki közbeszerzési eljárást, ekkor már azonban 2015 második felére ígérték a munkálatok befejezését, miközben újabb rejtélyes összegek kerültek a projektbe. A számtalan felesleges időhúzás miatt az eredetileg két évre tervezett átépítésre alig egy év áll rendelkezésre, hiszen 2016 februárjában el kell számolni az uniós és állami forrásokkal.

Az eredeti 3 milliárdos költségvetés helyett 5.3 milliárdosra hízott a projekt úgy, hogy közben fontos elemek kimaradtak belőle. A Krisztina körút oldal rendezése kimaradt a végleges tervekből, csakúgy, ahogyan a fogas végállomásának áthelyezése, mindössze a végállomás áthelyezésének lehetősége, annak előkészítése fért bele a több mint 75%-kal megnövelt költségvetésbe, ami annak a gyanúját veti fel, hogy a Fidesz saját választási kasszájának feltöltését is belekalkulálta a Széll Kálmán tér felújításának költségeibe.

Szabadai Viktor, a Liberálisok Budapest Választmányának elnöke

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK