Belépek a Pártba
20 július
2014
HÍR
1185 látogató

A Szabadság téren a magyar kormány arroganciájának emlékműve áll

A német megszállás emlékműve ahelyett, hogy a II. világháború borzalmaira emlékeztetne bennünket, a magyar kormány arroganciájának emlékhelye lett.

Az Orbán-kormány inkább arat pillanatnyi sikereket az árokharcban, minthogy nagy győzelmének tudatában a békés közös jövő felé terelné Magyarországot. A német megszállás emlékműve kiváló lehetőséget teremtett volna arra, hogy a győztes gesztusokat tegyen a másképp gondolkodók felé, ehelyett újabb indulatokat szítanak.

A Fidesz-KDNP nem akar valódi nemzeti megbékélést és közös történelmi szembenézést. Helyette egy olyan szobrot állítottak fel az éj leple alatt gyáván, amelyik sosem fogja betölteni igazi funkcióját, mert hamis üzenete sohasem válhat közös történelmi emlékezetünk részévé. Az már az építése előtt kiderült, hogy sokak számára elfogadhatatlan a szobor terve. Az építkezés megkezdése óta, több mint 100 napja demonstrálnak a téren a Liberálisok tagjai is. A Fidesz vezetői azonban a folyamatos tüntetések ellenére is keresztülvitték akaratukat.

Sajnáljuk, hogy a kétharmados győzelem ellenére is képtelen a magyar kormány egy olyan emlékművet létrehozni, amely az egész ország egységét ki tudja fejezni, és félünk tőle, ez a jövőben sem lesz másképpen. Vajon milyen nemzeti emlékmű lesz az, amelyiknek a felállításához több rendőr szükséges, mint ahány munkás?

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK