Belépek a Pártba
07 december
2017
HÍR
530 látogató

A struccpolitika már nem működik – Beszélni kell a kannabisz legalizálásáról

Sermer Ádám nyitotta meg a kannabisz orvosi és általános legalizálásáról, valamint dekriminalizációjáról szóló rendezvényt, melyet a Legalizálj! kampány fontos elemeként szervezett meg A Liberális Magyarországért Alapítvány, a szakma kiemelkedő képviselőinek részvételével. A Magyar Liberális Párt elnökhelyettese köszöntőbeszédében bejelentette, hogy a Nemzeti Választási Bizottság befogadta a Liberálisok által feltett új, szakmai egyeztetésre épülő népszavazási kérdéseket.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői – Dr. Szemelyácz János addiktológus, főorvos, dr. Felvinczi Katalin a Magyar Addiktológiai Társaság főtitkára, Sárosi Péter drogriporter, dr. Móró Levente drogkutató, valamint Szelestei Miklós, a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnöke  – az egyik legsürgetőbb, változtatásokat igénylő vetületként kiemelték, hogy a kannabisznak jelentős szerepet kellene játszania az orvostudományban. Elhangzott, hogy folyamatosan bővül azon országok köre, melyek felismerik a szer szükségességét az orvoslásban.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy fontos lenne végre Magyarországon megteremteni azt a jogi keretet, amely nem a büntetésben látja a megoldást. Ehhez hatékonyabb információátadásra lenne szükség az oktatásban, valamint arra, hogy odafigyeljünk azokra az európai és amerikai fejleményekre, amelyek utat nyitnak a legális piacnak – hangsúlyozták a résztvevők, akik szerint erre azért is lenne szükség, mert a legalizált piacon pontosan lehet tudni, hogy mit vesz a vevő, valamint alkalmat adna arra is, hogy magát a fogyasztást szabályozza. Sajnos Magyarországon sem az oktatásban, sem a politikában egyelőre nem ezt az utat járjuk: a jelenlegi kormány minden nemzetközi tapasztalattal és tendenciával szembemenve, továbbra is kitartóan kriminalizálja a fogyasztókat.

Sermer Ádám azzal a gondolattal zárta a rendezvényt, hogy bár ma a többség még előítéletesen, és az információhiányból fakadóan elutasítóan viselkedik a kannabisz legalizálásával szemben, a Legalizálj! kampány hatására már most sem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket. A rendezvény iránti érdeklődés, valamint a szakértői álláspontok is bebizonyították: beszélni kell, sőt, minél szélesebb körű társadalmi diskurzust kell nyitni a kannabisz legalizációjának vetületeiről.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK