Belépek a Pártba
11 december
2017
HÍR
858 látogató

A saját törvényei szélén járkál a Fidesz

Folyamatosan tisztességtelen kampányt folytat a Fidesz, mégpedig azzal, hogy már most egyértelmű kampányfogásokkal él. A saját maga által alkotott törvény szélén járkál, amikor a kormánypárt országgyűlési képviselő-jelöltje, Bajkai István a nevével ellátott tojást osztogat, amikor Simicskó István a Fidesz jelöltjeként Újbudán postáz drága kiadványt a lakóknak, vagy amikor a veszprémi jelölt, Ovádi Péter hol a templom szószékről szólítja meg a híveket, hol pedig gólyabáli fővédnökséget vállal. A Fidesz legutóbb krumpliosztással próbálta a lakók szavazatait gyűjteni Rétvári Bence országgyűlési képviselő aláírásával Vác Újdeákvár városrészében. Már csak az a kérdés, hogy mi szükség van az ehhez hasonló akciókra, ha a Fidesz szerint egyébként nincs is szegénység Magyarországon.

A fenti példák is mutatják, hogy az Orbán-kormány fittyet hány a tisztességes politizálás szabályaira, kampányidőszakon kívül folytat olyan tevékenységet, amelyek csak az általa gyártott gumitörvényekbe, vagy a saját embereivel feltöltött választási bizottság sajátos felfogásába fér bele. Ma nincs olyan szervezet, amely eljárna velük szemben, mivel az ellenőrző hivatalokban is a Fidesz emberei ülnek.

A Magyar Liberális Párt szerint a kormánypárt közpénzből kampányol, amely utána – szerintük – elveszíti közpénz jellegét. Éppen ezért a Liberálisok felszólítják a Fideszt, hogy haladéktalanul fejezze be a tisztességtelen kampányolást, illetve számoljon el azok költségeivel és forrásaival.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK