Belépek a Pártba
12 január
2018
HÍR
424 látogató

A román miniszterelnök aljas támadást intézett a romániai magyarok ellen

Mihai Tudose román miniszterelnök egy televíziós interjúban felháborító és aljas támadást intézett a romániai magyar közösség alkotmányos jogai ellen, életveszélyesen megfenyegette azokat, akik a szabad indentitásválasztás jogával élve magyar, vagy székely zászlót tűznek ki. Ez a visszataszító kijelentés nemcsak a megtámadott magyarok, hanem a demokratikus alapelvek, az emberi jogok és az európai értékek ellen irányuló támadás is egyben.

A Liberálisok ezt nem tekintik román belügynek, mert ez esetben az univerzális értékek és Románia nemzetközi vállalásainak megsértéséről van szó. A Liberálisok elvárják a magyar kormánytól és az európai intézményektől, hogy határozottan és egyértelműen ítéljék el a román miniszterelnök fenyegetőzését. Reméljük, hogy európai párttársai, az európai szociáldemokraták sem hagyják következmények nélkül ezt a durva kijelentést.

A magyar kormány eddig következetesen kétségbe vonta a külföldiek jogát a bírálatra, pedig ez az eset is bizonyítja, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem csak megengedett, hanem kifejezetten indokolt és szükséges a külföldről érkező bírálat.

A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy Tudose miniszterelnök nem makulátlan múltú politikus: volt már plágiumügye, vádolták már korrupcióval. Most is azon mesterkedik a kormányával, hogy törvénymódosítással tisztára mossa a korrupciós bűncselekmények elkövetőit. A Liberálisok már korábban is felhívták a figyelmet arra, milyen veszélyekkel jár az, amikor az idegengyűlölethez, a nacionalizmushoz az arcátlan és elvetemült korrupció társul. Sajnálatosan erre vonatkozó tapasztalatokkal már a mi társadalmunk is szembesülhetett.

SzentIványi István, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok külügyi szakpolitikusa

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK